Care este cea mai simplă modalitate de a afla câte puncte de amendă ai / Șoferii români trebuie să știe asta

Care este cea mai simplă modalitate de a afla câte puncte de amendă ai / Șoferii români trebuie să știe asta
Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Șoferii din România trebuie să știe că acumularea unui număr de 15 puncte de amendă duce la suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 30 de zile sau pentru o perioadă mai mare, în funcție de anumite condiții, dar și că pot verifica câte puncte de penalizare au acumulat.

Cum poți afla cât puncte de amendă ai

Șoferii au dreptul să obțină istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice și o pot face de pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române și de la orice structură de poliție rutieră, conform OUG 195/2002.

Pentru a ușura întregul demers, conducătorii auto pot să depună o cerere pe mail către Poliția rutieră din zona de domiciliu. Răspunsul va fi primit în maxim 15 zile, iar eliberarea documentului se va face personal, la ghișeu.

O altă modalitate mai simplă este accesarea a două portaluri care sunt legate la baza de date a Poliției Rutiere: hub.mai.gov.ro și ghiseul.ro. Dacă șoferul este deja înregistrat pe ghiseul.ro, acesta nu trebuie să se mai deplaseze la Poliție, pentru că identitatea îi este deja confirmată.

Cei care aleg platforma hub.mai.gov.ro sunt nevoiți să se meargă la o secție de poliție pentru validarea contului.

Șoferii pot să afle câte puncte de amendă au prin ghiseul.ro

Conducătorii auto deja înregistrați pe ghiseul.ro pot să obțină cazierul rutier fără să mai fie nevoie să meargă la Poliție, pentru că, după logarea pe site, pentru a fi redirecționat pe hub.mai.gov.ro, ei trebuie să apese pe butonul „Cazier Judiciar / Rutier”, scrie Antena3.

Odată ajunși pe platforma hub.mai.gov.ro, șoferii trebuie să apese pe butonul „Istoric al sancțiunilor rutiere”.

Ulterior, conducătorii auto trebuie să selecteze perioada pentru care se va face verificarea, dar și motivul solicitării documentului.

Obținerea online a istoricului sancțiunilor rutiere este gratuită, iar documentul astfel generat este valabil doar în format electronic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO, FOTO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)