Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Craiova şi alte 20 de localităţi din Dolj şi Gorj, în perioada 26 februarie – 2 martie. Compania de Apă Oltenia (CAO) SA anunță efectuarea unor lucrări „deosebit de complexe” în cadrul masterplanului de apă din judeţul Dolj.
„Se fac eforturi ca în zona metropolitană, acolo unde există posibilități tehnice, să fie furnizată apă după același program ca în municipiul Craiova. Este vorba despre Breasta, Ișalnița, Șimnicu de Sus, satele Podari, Balta Verde și Braniște din comuna Podari, Banu Mărăcine (Cârcea), Preajba Nouă și Malu Mare.
În Municipiul Craiova, în perioada 27 februarie – 02 martie, apa SE VA FURNIZA dimineața și seara, în intervalul orar 05.00 – 09.00, respectiv 17.00 – 21.00, cu precizarea că la capetele de coloană și la etajele superioare, având în vedere lungimea mare de rețea care trebuie alimentată, pot să apară abateri de la acest program.
Cișmelele publice de la Șimnic, Făcăi și Marlorex vor fi alimentate continuu”, a transmis Compania de Apă Oltenia, într-un comunicat.
Vor fi afectate toate comunele de pe aducțiunea Isvarna – Craiova: Câlnic, Telești, Bâlteni, Plopșoru, Țânțăreni, Brănești și orașul Rovinari din județul Gorj, precum și Braloștița, Scaești, Brădești, Coțofenii din Dos, Coțofenii din Față, Almăj și orașul Filiași, din județul Dolj.
În comunicat se mai arată că, din cauza lucrărilor „deosebit de complexe”, pot apărea modificări în distribuția apei în diverse zone, așa că e posibil ca programul anunțat să fie revizuit.
„Reamintim că, în perioada 26.02.2024, ora 00.00 – 02.03.2024, ora 00.00 se întrerupe alimentarea cu apă potabilă pe aducțiunea Isvarna – Craiova, la solicitarea antreprenorului SC Construcții Erbașu SA, în vederea executării bypass-urilor aferente contractelor CL19 și CL20, în localitățile Țânțăreni și Plopșoru.
Este vorba despre lucrări esențiale în vederea cuplării Firului I existent cu Firul II, care este în curs de execuție. În plus, având în vedere că este nevoie să se golească conducta de aducțiune, vor fi executate, în același timp, lucrări de reparații, înlocuire vane și întreținere, pe tot traseul aducțiunii.
Antreprenorul și-a luat angajamentul că va avea pregătite echipe astfel încât să se lucreze continuu, 24 de ore din 24, iar între timp se execută activitățile de pregătire pe cele două șantiere”, a mai transmis Compania de Apă Oltenia.