Motivul pentru care ar trebui să dormi, de fapt, cu ușa de la dormitor închisă. Îți poate salva viața

Motivul pentru care ar trebui să dormi, de fapt, cu ușa de la dormitor închisă. Îți poate salva viața
Sursa Foto: Freepik.com

Oamenii de știință care au efectuat o serie de studii au descoperit dormitul cu ușa de la cameră închisă este un aspect foarte important. Unii încă mai dezbat necesitatea acestui lucru, dar alții susțin că poate face diferența, deoarece este o chestiune de viață și de moarte, notează romaniatv.net.

De ce să dormi cu ușa de la dormitor închisă

Dacă unele persoane preferă să doarmă cu ușa deschisă noaptea, altele însă țin cont de avertismente și o închid pe toată perioada somnului.

Institutul de Cercetare a Siguranței Pompierilor UL (UL FSRI) a lansat în anul 2019 în SUA o campanie de siguranță care subliniază importanța acestei rutine nocturne. Cercetările lor arată că această practică poate îmbunătăți semnificativ șansele de supraviețuire în cazul unui incendiu.

Mai exact, totul se bazează pe faptul că, în caz de incendiu, ușile închise acționează ca o barieră eficientă împotriva fumului, flăcărilor și monoxidului de carbon. Acest lucru este foarte important având în vedere că mobilierul modern este adesea realizat din materiale inflamabile, care pot grăbi răspândirea unui incendiu.

Acest obicei ți-ar putea salva viața

Dacă în urmă cu 40 de ani era nevoie de aproximativ 17 minute pentru a scăpa dintr-un incendiu, acum oamenii au la dispoziție doar 3 minute, ceea ce înseamnă că obiceiul închiderii ușii de la dormitor ar trebui să devină constant, a mai precizat UL FSRI.

În ciuda instinctului de a ține ușile deschise pentru a facilita evacuarea, această practică poate, de fapt, să pună oamenii în dificultate într-un scenariu de incendiu.

Un sondaj surprinzător realizat de UL FSRI a arătat 29% dintre americani încă dorm cu ușile dormitorului deschise, ceea ce indică un decalaj semnificativ în ceea ce privește conștientizarea publicului cu privire la siguranța împotriva incendiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”