Femeile beneficiază mai mult în urma exercițiilor fizice regulate decât bărbații, arată un studiu

Femeile beneficiază mai mult în urma exercițiilor fizice regulate decât bărbații, arată un studiu

Femeile au parte de beneficii mai mari decât bărbații după aceeași cantitate de exerciții fizice regulate, sugerează cercetările. Potrivit NHS, bărbații și femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 64 de ani ar trebui să efectueze cel puțin 150 de minute de exerciții fizice moderate sau 75 de minute de exerciții grele pe săptămână, cu activități care să întărească musculatura de cel puțin două ori pe săptămână.

Femeile tind să facă mai puțină activitate fizică decât băieții și bărbații

Acum, cercetările sugerează că bărbații și femeile nu obțin aceleași rezultate din aceleași niveluri de activitate fizică. „Studiul nostru nu sugerează că femeile ar trebui să facă mai puțin exerciții, ci mai degrabă le încurajează pe femeile care nu fac suficient exerciții fizice din diverse motive, că și cantități relativ mici de exerciții fizice pot aduce beneficii semnificative”, a spus dr. Hongwei Ji, co-autor. a studiului de la Spitalul Afiliat al Universității Qingdao.

Rezultatele studiului arată că o proporție mai mare de bărbați au întreprins activități fizice regulate și exerciții fizice decât femeile.
Cu toate acestea, în timp ce exercițiile fizice au fost asociate cu un risc redus de deces prematur atât pentru bărbați și femei – inclusiv din cauza evenimentelor cardiovasculare – beneficiile au fost mai mari pentru acestea din urmă.

Printre alte rezultate, echipa a descoperit că 140 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână au redus riscul femeilor de deces prematur din orice cauză cu 18%. În schimb, bărbații aveau nevoie de 300 de minute de astfel de exerciții pe săptămână pentru un câștig similar.

Reducerea riscului crește odată cu timpul petrecut făcând mișcare pentru bărbați și femei, până la aproximativ 300 de minute de activitate moderată pe săptămână – când a scăzut.

La acest nivel, femeile au un risc cu 24% mai mic de moarte prematură din orice cauză.
„Pragul de 300 de minute este locul în care am observat cele mai mari beneficii, dar diferențe semnificative statistic în funcție de sex apar cu doze și mai mici de exerciții fizice”, a spus Ji.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`