"Putem vorbi despre o invazie arabă în Europa", afirmă Papa Francisc în contextul crizei migranţilor

"Putem vorbi despre o invazie arabă în Europa", afirmă Papa Francisc în contextul crizei migranţilor
foto: vremuritulburi.com

Pe fondul valului migrațiilor din ultimul an, Papa Francisc afirmă că Europa poate să devină un loc gol dacă ajunge în punctul de a-și uita istoria și de a-și negliza schimburile culturale, informează Deutsche Welle.

„Dacă Europa vrea să se refacă, trebuie să îşi redescopere rădăcinile culturale. Dar prin uitarea propriei istorii, Europa se slăbeşte pe sine. Şi acesta este momentul în care riscă să devină un loc gol”, a declarat Suveranul Pontif.

Întrebat fiind care este motivul pentru care consideră că Europa a devenit un loc gol, Papa a explicat că „astăzi putem vorbi de o invazie arabă. Este o realitate socială. Cu câte invazii s-a confruntat Europa în istoria sa? A fost mereu capabilă să le depăşească mergând mai departe şi făcându-se mai bună prin schimburile dintre culturi”.

Acesta a fost destul de tranșant în momentul în ceea ce privește populismul de extremă dreapta din Europa, care a dus la formarea mișcării „anti-islamizare” PEGIDA din Germania şi la partide politice anti-imigranţi, precizând că ideologia este „otrava politicii”.

„Ideologiile sunt otrava politicii. Ai dreptul să fii de stânga sau de dreapta. Dar ideologia îţi ia libertatea. Dacă vrem să evităm ca toată lumea să meargă către extreme, trebuie să promovăm prietenia şi căutarea binelui comun, deasupra afilierilor politice”, a adăugat Suveranul Pontif.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare