Cum a reușit un american să locuiască gratis timp de cinci ani într-un hotel din New York

Cum a reușit un american să locuiască gratis timp de cinci ani într-un hotel din New York

Profitând de o lege locală obscură privind locuințele, timp de cinci ani, un bărbat a reușit să locuiască fără gratis într-un hotel emblematic din Manhattan, New Yorker, relatează news.yahoo.com.

O lege obscură și dezinteresul proprietarilor i-au permis să stea cinci ani gratuit la hotel

Mickey Barreto spune că tocmai se mutase din Los Angeles la New York când prietenul său i-a spus despre o portiță legislativă care permite ocupanților camerelor individuale din clădirile construite înainte de 1969 să ceară un contract de închiriere pe șase luni.

Barreto spune că, din punctul lui de vedere, deoarece plătise 200 de dolari pentru o noapte, s-a considerat chiriaș al hotelului construit în 1930, în stil Art Deco. Evident, el a cerut administrației hotelului un contract de închiriere pe șase luni, dar a fost dat imediat afară.

„M-am dus la tribunal a doua zi. Judecătorul mi-a respins cazul și am făcut apel la Curtea Supremă, unde am câștigat apelul”, a declarat Barreto, precizând că, într-un moment crucial al cazului, avocații proprietarilor clădirii nu s-au prezentat, ceea ce i-a permis să câștige prin neprezentare.

Judecătorul a dispus ca hotelul să îi ofere lui Barreto o cheie a camerei. Astfel, Barreto a locuit în hotel absolut gratuit până în iulie 2023, deoarece proprietarii clădirii nu au vrut niciodată să negocieze un contract de închiriere cu el, dar nici nu l-au putut da afară.

Lăcomia i-a fost fatală

Totuși, Barreto a sărit calul în momentul în care a depus actele prin care pretindea că este proprietarul întregii clădiri a hotelului New Yorker și a încercat să ceară chirie unui alt locatar.

Conform procurorilor din Manhattan, în 2019, Barret a încărcat pe un site web al municipalității un act fals, pretinzând că primise transferul proprietății asupra întregii clădiri de la ”Asociația Sfântul Spirit pentru Unificarea Creștinismului Mondial” (un cult creștin fondat în Coreea de Sud de un autoproclamat Mesia – reverendul Sun Myung Moon), care o cumpărase în 1976.

Miercurea aceasta, Mickey Barreto a fost arestat de polițiști sub acuzația de întocmire de acte de proprietate false, fraudă și sfidare penală

Deși nu unul dintre cele mai luxoase, New Yorker face parte din istoria orașului

Poziționat în centrul orașului, la o stradă de Madison Square Garden și de Penn Station, New Yorker n-a avut niciodată un statut privilegiat printre hotelurile cu ștaif, dar a fost mult timp printre cele mai mari și a avut partea lui de celebritate.

Nikola Tesla a locuit la hotel timp de un deceniu. NBC a difuzat emisiuni din Sala Terasă a hotelului. Boxeri, inclusiv Muhammad Ali, au stat acolo când au avut meciuri la Madison Square Garden.

Panoul uriaș pe care este inscripționat numele său face din el un punct de reper adesea fotografiat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`