Medicul psihiatru Eduard Moţoescu afirmă că ”se simte o incidenţă mai mare a depresiei”, adăugând că sunt tot mai multe cazuri de depresie rezistentă la tratamentul clasic.
Specialistul precizează că pentru astfel de cazuri există tratamente inovative foarte bune, dar scumpe, accesibile pacienţilor bogați din România.
”Se simte o incidenţă mai mare a depresiei care, aşa cum spun statisticienii, va fi prima afecţiune la nivel global, începând cu anii 2030, şi va detrona domeniul afecţiunilor cardio-vasculare.
Sunt forme din ce în ce mai intense şi oarecum mai rezistente la medicaţia clasică pe care o foloseam”, a afirmat medicul Eduard Moţoescu, miercuri seară, la Medika Tv, citat de G4Media.
El a adăugat că au apărut tratamente inovative pentru cazurile de depresie rezistentă la medicaţia clasică, iar pacienţii din România beneficiază de aceste tratamente care sunt foarte scumpe.
Conform medicului, costul tratamentului lunar pentru astfel de afecţiuni ajunge la 8.000 de euro, iar în acest context s-a impus necesitatea unui program naţional. În acest moment, tratamentul se administrează doar în spital, pentru că pacientul trebuie monitorizat.