Președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților îi cere lui Biden să declasifice detalii despre o „amenințare gravă la adresa securității naționale” / Rusia ar intenţiona să ducă o armă nucleară în spațiu

Președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților îi cere lui Biden să declasifice detalii despre o „amenințare gravă la adresa securității naționale” / Rusia ar intenţiona să ducă o armă nucleară în spațiu
Dumitru Prunariu, singurul român care a ajuns în spațiu: China vrea să distrugă sateliții lui Elon Musk. „În condițiile acestea, lucrurile ar putea degenera ca în Ucraina”. Sursa Foto: hepta.ro

Președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, republicanul Mike Turner, a adresat un apel către președintele Joe Biden pentru a declasifica informații despre o „amenințare gravă la adresa securității naționale”, pentru a permite desfășurarea unei dezbateri publice despre modalitatea în care ar trebui să răspundă SUA acesteia, transmite The Hill.

”Solicit ca președintele Biden să declasifice toate informațiile referitoare la această amenințare”

„Astăzi, Comisia permanentă de informații a Camerei Reprezentanților a pus la dispoziția tuturor membrilor Congresului informații privind o amenințare gravă la adresa securității naționale.

Solicit ca președintele Biden să declasifice toate informațiile referitoare la această amenințare, astfel încât Congresul, administrația și aliații noștri să poată discuta deschis despre acțiunile necesare pentru a răspunde la această amenințare”, a declarat Turner în comunicat.

Un membru de rang înalt al comisiei, Jim Himes, a precizat că problema la care se referă Turner nu este una de mare urgență și că „oamenii nu ar trebui să intre în panică”.

Președintele Camerei Reprezentanților: ”Nu este cazul să se producă o alarmă publică!”

De asemenea, președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Mike Johnson, a declarat că „nu este cazul să se producă o alarmă publică”.

„Am văzut declarația președintelui Turner pe această temă și vreau să asigur poporul american că nu este nevoie de alarmă publică. Vom lucra împreună pentru a aborda această chestiune, așa cum facem cu toate chestiunile sensibile care sunt clasificate. Vrem doar să asigurăm pe toată lumea că mâinile ferme sunt la volan, lucrăm la asta și nu este nevoie de alarmă”, a declarat Johnson reporterilor miercuri la Capitoliu.

Marți, Turner a trimis o scrisoare în care a menționat că comisia a votat pentru a face publice informații despre „o chestiune urgentă cu privire la o capacitate militară străină destabilizatoare care ar trebui să fie cunoscută de toți factorii de decizie politică din Congres”.

Rusia intenționează să ducă o armă nucleară în spațiu

Referitor la subiectul acestor amenințări la adresa securității naționale CNN afirmă că ar avea legături cu Rusia, iar Politico spune că ar fi ceva legat de spațiu.

Coroborând cele două informații, ABC News suține că problema care reprezintă o „amenințare la adresa securității naționale” se referă la faptul că Rusia intenționează să ducă o armă nucleară în spațiu. Postul de televiziune mai precizează că nu este vorba de faptul că respectiva rachetă nucleară va avea o țintă terestră, ci mai degrabă de a o folosi eventual împotriva sateliților.

Una dintre sursele care sunt avizate în privința informațiilor clasificate a confirmat că este „într-adevăr o capacitate rusă foarte îngrijorătoare și destabilizatoare cu privire la care am fost recent informați”.

În timpul unei ședințe de informare de la Casa Albă, miercuri, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a declarat că a fost „surprins” că Turner a încercat să facă publice informațiile în timp ce Casa Albă organiza o ședință de informare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie