Proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educației: Studenții nu pot fi obligați să participe la mai mult de 8 ore de cursuri pe zi

Proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educației: Studenții nu pot fi obligați să participe la mai mult de 8 ore de cursuri pe zi
Sursa foto: Freepik

Ministerul Educației a lansat, miercuri, în consultare publică proiectul de ordin ce cuprinde Codul drepturilor și obligațiilor studentului.

Elemente de noutate ale codului studentului

Fiecare universitate va avea un sistem de monitorizare a respectării prevederilor Codului drepturilor și obligațiilor studentului, conform observatornews.

În proiect se mai menționează și drepturile studenților cu dizabilități, drept pentru care universitățile implementează un Plan de intervenție specializată.

Alt element de noutate din proiect este faptul că studenții nu pot fi constrânși să participe la mai mult de 8 ore pe zi de activități didactice.

Fără taxe suplimentare la reclasificare

În plus, universitățile nu pot percepe taxe suplimentare studenților pentru reclasificarea lor de pe un loc cu taxă pe unul de la buget.
Altă noutate a codului este că o persoană nu poate avea calitatea de student reprezentant în structuri decizionale ale aceleiași universități pentru mai mult de cinci ani.

„Studenţii participă anual la evaluarea activităţii studenţilor reprezentanţi. Regulamentele de alegeri ale studenţilor reprezentanţi stabilesc inclusiv mecanisme de revocare a acestora. Studenţii reprezentanţi au obligaţia de a elabora, cel puţin de două ori pe an, rapoarte de activitate care să prezinte toate iniţiativele şi demersurile desfăşurate”, se mai arată în codul studentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`