Ministrul Sănătății: La nivel naţional, avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene. Parcul auto este depăşit și îmbătrânit

Ministrul Sănătății: La nivel naţional, avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene. Parcul auto este depăşit și îmbătrânit
Sura foto: Captura foto

România are nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Autospecialele de salvare actuale sunt vechi, cu milioane de kilometri parcurși, informează Antena3.

„Ne preocupă şi dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă”

Ministrul Sănătății a explicat că este nevoie de investiții majore și în medicina de urgență, pe lângă investițiile în spitale. Pentru asta, le-a cerut managerilor Serviciilor Județene de Ambulanță proiecte de investiții.

„Pe partea de medicină de urgență, care trebuie să înţelegem şi să recunoaștem că e parte a sistemului de sănătate, nu e în afara sistemului de sănătate (…) dezvoltăm, pe de o parte, unităţile de primiri urgenţă, pe de altă parte, cu sprijinul autorităţilor locale sau prin investiţii directe, de la Ministerul Sănătăţii, dar ne preocupă şi dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă.

E o chestiune pe care ne-o dorim în toată ţara. Am făcut apel la directorii staţiilor judeţene de ambulanţă să ne trimită proiecte de investiţii, încât această componentă deosebit de importantă a medicinei de urgenţă să beneficieze de spaţii de bună calitate pentru angajaţi”, a transmis Rafila.

„La nivel naţional avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi”

Ministrul Sănătății a spus că îşi doreşte investiţii în sediile staţiilor de ambulanţă din judeţe și că este nevoie de cel puţin 2.000 de ambulanţe noi în toată țara.

„Sperăm, cu toate că nu este, cel puţin deocamdată, în grădina Ministerului Sănătăţii, achiziţia de ambulanţe noi, să putem să completăm parcul auto care este depăşit, îmbătrânit şi cu siguranţă la nivel naţional avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene”, a mai declarat Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`