Șofer din Suceava, oprit de polițiști cu ajutorul plasei cu ţepi. Ce a făcut bărbatul

Șofer din Suceava, oprit de polițiști cu ajutorul plasei cu ţepi. Ce a făcut bărbatul
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Un șofer băut, care încerca să fugă de polițiști, a fost oprit de autoritățile din Suceava cu ajutorul plasei cu țepi.

Ce a făcut bărbatul

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), citați de Agerpres, au transmis că dispozitivul spike a fost utilizat în timpul unei urmăriri la care au luat parte mai multe echipaje de poliţie, care încercau să îl oprească pe şoferul care se sustrăgea anchetei.

„Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112, de către o femeie, din comuna Rădăşeni, cu privire la faptul că este ameninţată şi agresată fizic de către soţul său. Echipajul de serviciu din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Mălini s-a deplasat la adresa indicată de apelantă, identificând în curtea locuinţei pe agresor, care se manifesta violent verbal. La vederea poliţiştilor, bărbatul a intrat în maşina sa, care era parcată în curte, blocând portierele. Prin geamul din dreptul şoferului, care era întredeschis, poliţiştii au încercat pulverizarea cu spray-ul iritant lacrimogen din dotare, moment în care bărbatul ar fi demarat cu vehiculul care avea cheia în bord, ieşind pe poarta imobilului şi pătrunzând pe drumul public. Imediat, poliţiştii au urcat în autospecială şi au intrat în urmărirea autoturismului, fiind utilizate staţiile din dotare şi alertate echipajele din zona Fălticeni. Echipajele de poliţie au relaţionat în permanenţă, comunicând în dinamică date privind traseul de deplasare şi alte elemente de interes operativ, unul din echipajele suplimentare solicitate, realizând, pe DJ209B, în localitatea Malini, un blocaj rutier, cu desfăşurarea pe partea carosabilă a dispozitivului de oprire forţată”, au precizat oficialii ISU.

Bărbatul, internat într-o unitate medicală de psihiatrie

Bărbatul în vârstă de 46 ani a fost extras fără incidente din maşină şi încătuşat. El a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la unitate medicală, în vederea recoltării probelor biologice, însă a refuzat recoltarea de probe biologice.

În urma evaluării, s-a dispus internarea forţată într-o unitate medicală de psihiatrie.

Autoritățile au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, fiind aplicate şi procedurile specifice Legii nr. 217/2003, poliţiştii emiţând ordin provizoriu de protecţie, dar și un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice, şoferul fiind sancţionat şi pentru comportamentul contravenţional la regimul rutier.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`