Răsturnare de situație în cazul lui Cătălin Cherecheș. Avocatul său a făcut anunțul: Pare incredibil, dar nu este anchetat pentru plecarea din țară

Răsturnare de situație în cazul lui Cătălin Cherecheș. Avocatul său a făcut anunțul: Pare incredibil, dar nu este anchetat pentru plecarea din țară
Cătălin Chercheș, imediat după reținerea sa de către polițiștii germani.

Răsturnare de situație în cazul lui Cătălin Cherecheș. Avocatul său, Răzvan Doseanu, a făcut câteva declarații cu privire la fostul primar din Baia Mare. Doseanu a spus la Antena 3 că nu s-a emis până în prezent vreo acuzație oficială pentru plecarea din țară împotriva fostului edil fugar, după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, informează Știripesurse.

„Pare incredibil că au trecut aproape 3 luni de zile”

„Noi am solicitat oficial Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, care instrumentează acest dosar, să ne comunice dacă dl Cătălin Cherecheș are calitatea de suspect și dacă a fost formulată vreo acuzație oficială împotriva lui în legătură cu comiterea unei infracțiuni în legătură cu plecarea din țară.

Pare incredibil că au trecut aproape 3 luni de zile și ni s-a răspuns că la acest moment dl Cherecheș nu are niciun fel de calitate oficială, adică nu s-a formulat niciun fel de acuzație cu privire la comiterea vreunei infracțiuni din partea dumnealui în legătură cu plecarea din țară. Asta în ciuda tuturor declarațiilor publice prin care toată lumea s-a exprimat că a plecat ilegal, că a comis nu-știu-câte infracțiuni ș.a.m.d. E inexplicabil de ce, dacă există acele indicii sau chiar probe, nu se formulează o acuzație oficială, deși au trecut aproape 3 luni de zile”, a precizat avocatul lui Cherecheș.

Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită și fugit în Germania, va rămâne în arest acolo. Decizia a fost luată de Tribunalul Regional din Bavaria.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat recent pentru B1 TV că autoritățile germane au cerut mai multe informații despre condițiile de detenție din România. Asta în contextul în care acesta a fost unul dintre motivele invocate de Cherecheș, dar și de alți fugari, pentru a nu fi extrădat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`