Microbuzul în care se aflau cei 14 români morți în Ungaria avea scaune în plus instalate ilegal

Microbuzul în care se aflau cei 14 români morți în Ungaria avea scaune în plus instalate ilegal

Proprietarul microbuzului în care se aflau românii ucişi în accidentul din Ungaria a apelat la o ilegalitate pentru a putea câştiga bani la limita legii.

Poliţiştii maghiari care anchetează carnagiul dintre Szeged şi Mako spun că microbuzul a fost recarosat ilegal, în vehicul fiind instalate scaune în plus fără să se ţină cont de vreo măsură de securitate.

Surse din rândul anchetatorilor spun că proprietarul microbuzului a mai instalat şase scaune. Locurile noi au fost create în locul unde ar fi trebuit să fie ţinute bagajele pasagerilor. În plus, şi restul scaunelor au fost rearanjate, astfel încât spaţiul dintre scaune a fost micşorat pentru a putea fi instalate noile locuri.

Mai mult, microbuzul este înmatriculat în Argeş şi este înregistrat ca autoturism. Pentru un microbuz mai mare de 8+1 şoferul trebuia să aibă licenţă specială.

În microbuzul morţii se aflau 15 persoane. 14 au murit pe loc după ce şoferul tirului a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens unde a izbit microbuzul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`