O furtună de zăpadă a paralizat nord-estul SUA. Aproximativ 1200 au fost anulate

O furtună de zăpadă a paralizat nord-estul SUA. Aproximativ 1200 au fost anulate
Foto: Ben Parker (Unsplash.com)

Coasta de nord-est a Statelor Unite ale Americii (SUA) a fost lovită de una dintre cele mai grave furtuni de zăpadă din ultimii doi ani, acoperind orașe cu zăpadă și provocând haos în călătorii.

Aproximativ 1.200 de zboruri din SUA, anulate

Școlile au fost închise pentru mii de studenți din New York, Pennsylvania și Massachusetts, fiind înlocuite cu cursuri online.

Aproximativ 1.200 de zboruri din SUA, majoritatea în New York și Boston, au fost anulate, în timp ce alte 2.700 au fost întârziate, scrie BBC.

Furtuna de zăpadă a făcut victime

Un motociclist a murit în Pennsylvania din cauza furtunii, a spus poliția.

Departamentul de poliție din Newberry Township a declarat că un tânăr de 20 de ani a fost ucis când a atins cu un fir de electricitate doborât în ​​timp ce se afla pe snowmobilul său.

Zăpada a început să cadă rapid la primele ore ale dimineții din estul Pennsylvania până în Massachusetts, lăsând aproape 50 de milioane de oameni sub alerte meteorologice de iarnă.

Unele zone au înregistrat cele mai puternice ninsori din ultimii ani, inclusiv Farmington Connecticut, care a înregistrat, marți, stratul de zăpadă de 39 cm.

Viscolul a întrerupt curentul pentru 150.000 de locuitori din Pennsylvania, marți dimineața, ora locală.

Condițiile au făcut călătoriile periculoase, ducând la accidente auto minore atât în ​​Boston, cât și în New York. Unele zone au interzis circulația vehiculelor comerciale pe drumuri, în timp ce oficialii au îndemnat locuitorii să evite călătoriile, dacă este posibil.

Studenții din New York au fost nevoiți să treacă la învățarea la distanță, care a fost afectată de probleme tehnice care i-au împiedicat pe cei 900.000 de studenți din district să se conecteze.

Primarul Eric Adams a apărat decizia învățării la distanță mai târziu în cursul zilei, susținând că studenții au rămas în urmă în timpul pandemiei și nu își pot permite să piardă mai multe zile de școală.

Furtuna a pus capăt unei secete de zăpadă de 744 de zile pentru New York City

Furtuna a pus capăt unei relative secete de zăpadă de 744 de zile pentru New York City, care nu a văzut mai mult de 6,35 cm de zăpadă de peste doi ani.

Zăpada, cândva obișnuită în sezonul de iarnă din New York, a devenit din ce în ce mai rară în ultimii ani.

Vremea i-a inspirat pe unii locuitori să îmbrățișeze frigul și să se îndrepte spre parcurile orașului.

Marți după-amiază, furtuna a început să se deplaseze spre est de la New York către Connecticut, Rhode Island și sudul Massachusetts.

Până marți seara, peste 50.000 de clienți din Pennsylvania și Massachusetts erau încă fără curent, potrivit poweroutages.us.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`