Marcel Ciolacu: Cred că şansa pe care o are România în acest moment nu o va mai avea peste cinci ani. Este ultimul tren al României de dezvoltare, pe exerciţiul financiar actual şi pe banii din PNRR

Marcel Ciolacu: Cred că şansa pe care o are România în acest moment nu o va mai avea peste cinci ani. Este ultimul tren al României de dezvoltare, pe exerciţiul financiar actual şi pe banii din PNRR
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, marți, faptul că satul românesc trebuie conservat, salvat şi dezvoltat. De asemenea, prim-ministrul a mai spus că acesta nu va fi repopulat, dacă nu va exista o coerenţă administrativă în ceea ce priveşte serviciile publice, informează Agerpres.

Marcel Ciolacu a participat la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, unde a evidenţiat că acest deziderat nu poate fi atins decât printr-un parteneriat între administraţia centrală şi locală.

„Reformele nu înseamnă că desfiinţăm UAT-uri”

Premierul a mai subliniat și faptul că reformele în administraţie şi comasările de localităţi trebuie „cântărite foarte bine”.

El a precizat că a convenit cu preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, ca organizaţia să prezinte, în perioada următoare, minim 10 probleme, care vor fi distribuite membrilor Guvernului. Ulterior, vor fi organizate şedinţe, în cadrul cărora se vor lua decizii.

„Ne trebuie dialog, trebuie împreună să le aşezăm pe hârtie, să vorbim cu curaj despre reforme. Reformele nu înseamnă că desfiinţăm UAT-uri”, a transmis Marcel Ciolacu.

„Este ultimul tren al României de dezvoltare, pe exerciţiul financiar actual şi pe banii din PNRR”

Totodată Ciolacu a mai arătat că unele zone geografice ale României s-au dezvoltat foarte mult, pentru că s-au făcut investiţii în infrastructura mare.

„Cred că şansa pe care o are România în acest moment nu o va mai avea peste cinci ani. Este ultimul tren al României de dezvoltare, pe exerciţiul financiar actual şi pe banii din PNRR”, a spus premierul.

„Este momentul să ne aşezăm cu toţii la masă. Cred că România a reuşit să depăşească cei mai dificili ani ai ei şi să aibă un echilibru macroeconomic”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

„Ştirea principală care va ieşi din această sală, astăzi, pe toate televizoarele, va fi că primarii vor salarii mai mari. Asta este România în care trăim. (…) Sunteţi îndreptăţiţi, dar, după aceste ştiri, percepţia românilor va fi că România se îndreaptă în direcţia greşită. Hai să hotărâm ce vrem! Hai să fim bărbaţi! (…) Hai să venim în faţa românilor cu un plan şi atunci veţi vedea cum percepţia de direcţie greşită a României se va schimba foarte mult. (…) Voi duce cu această coaliţie, cu toţi membrii din Guvernul României, fie că sunt de la PSD sau de la PNL, vom duce acest destin de a aduce România în direcţia corectă”, a declarat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis