Mircea Lucescu, dezamăgit de decizia autorităților cu privire la Arena Națională: În Franța, se juca la o săptămână după atentate, noi ținem închis stadionul 4 luni

Mircea Lucescu, dezamăgit de decizia autorităților cu privire la Arena Națională: În Franța, se juca la o săptămână după atentate, noi ținem închis stadionul 4 luni
Foto: informatorulmoldovei.ro

Mircea Lucescu, antrenorul lui Șahtior, este extrem de dezamăgit de decizia păstrării închisă a Arenei Naționale și nu înețelege de ce Primăria tot amână redeschiderea celui mai mare stadion al țării.

„Mi se pare incredibil! În Franţa au fost atentate teroriste groaznice şi după o săptămână s-au organizat din nou meciuri. Adevărat, cu măsuri de securitate sporite. La noi nici măcar nu se pune problema unui asemenea pericol. Să mai posteze câţiva oameni la intrările stadioanelor pentru control suplimentar împotriva materialelor pirotehnice.

De asta privăm noi privăm publicul de prezenţa echipei naţionale?! Nu-i rău să se joace şi la Cluj, dar asta să se facă pentru spectatorii de acolo, să existe din start această dorinţă, nu forţaţi de împrejurări. Toate oraşele mari trebuie să aibă şi să folosească un astfel de stadion, e extrem de important”, a declarat Mircea Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.

Lucescu este foarte supărat pe această problemă, mai ales că, spune el, banii pe care FRF îi va investi în amicalul de lux cu Spania vor fi scoși din vânzarea biletelor, pentru că foarte mulți spectatori ar fi vrut să vină la un astfel de meci.

„În România închidem stadioane în loc să le folosim, e posibil aşa ceva? La Bucureşti se evolua cu 50.000 de oameni în tribune, se scoteau numai din bilete sumele care să amortizeze „amicalul” cu Spania, aşa vom avea „gaură” financiară. Cât timp şi câţi bani să mai pierdem? Chiar aşa proşti suntem, să pierdem încontinuu?”, a mai spus tehnicianul român.

Mircea Lucescu, unul dintre cei mai mari antrenori ai României a continuat într-o notă asemănătoare. Acesta spune că țara noastră și cei care o conduc nu conștientizează importanța stadioanelor în mai multe orașe mari ale țării.

„În loc să ne gândim cum să construim noi stadioane, să evoluăm, noi ne gândim cum să împiedicăm evoluţia. Avem doar două stadioane importante în România, la Bucureşti şi la Cluj, apoi unul ceva mai mic la Ploieşti, va fi şi la Craiova. Timişoara ce aşteaptă? Iaşiul, la fel! Sunt multe oraşe importante care pot face aceste lucruri. Chiar nu îşi dă nimeni seama ce înseamnă pentru imaginea oraşului respectiv un stadion?”, a încheiat Lucescu.

 

 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`