Orban: Firea a încerca să-i convingă pe consilierii generali PSD să pice proiectul de buget al Capitalei. Eu mă așteptam să plătească datoria PSD pentru lansarea faraonică a candidaturii lui Ponta (VIDEO)

Orban: Firea a încerca să-i convingă pe consilierii generali PSD să pice proiectul de buget al Capitalei. Eu mă așteptam să plătească datoria PSD pentru lansarea faraonică a candidaturii lui Ponta (VIDEO)

Ludovic Orban a declarat în exclusivitate pentru B1 TV că nu se gândește să devină președinte de partid în eventualitatea în care va câștiga Primăria Capitalei pentru că acum nu se concentrează decât pe campania sa, pe care o vrea a fi una serioasă. Acesta a mai precizat că este susținut de organizația PNL București și că se înțelege foarte bine cu președintele acesteia, Cătălin Predoiu.  Pe de altă parte, Orban a acuzat-o pe Gabriela Firea că a încercat să-i determine pe consilierii generali PSD să pice proiectul de buget al Capitalei.

Orban a comentat o propunere a copreședintelui PNL Vasile Blaga, conform căruia ar trebui pedepsiți candidații din București care nu ating măcar jumătate din scorul partidului.
”În cercetările sociologice de care dispunem, PNL este umăr la umăr cu PSD. În ultimul sondaj a ieșit cu un procent peste PSD, dar aici e marja de eroare de +/-2,9%, deci este greu de estimat care e scorul. Oricum, suntem umăr la umăr. Eu spun că ar trebui premiați cei care iau peste scorul partidului, iar în ceea ce mă privește pe mine, eu voi lua peste scorul partidului”, a susținut Orban.

Întrebat cum crede că ar trebui să fie premiat, Orban a spus: ”prin câștigarea alegerilor. Nu există niciun alt premiu pe care să mi-l acorde cineva”.

Întrebat dacă, în eventualitatea în care va câștiga Primăria Capitalei, va dori să ocupe și funcția de președinte de partid, acesta a răspuns: ”primul lucru la care mă gândesc este să fac o campanie extrem de serioasă, să-i conving pe bucureșteni că reprezint soluția corectă la probleme Bucureștiului și să reușesc câștigarea acestor alegeri.

La ora actuală mă preocupă problemele grave cu care se confruntă bucureștenii, identificarea în discuții cu specialiști a acelor soluții care să rezolve rapid aceste probleme și prezentarea pachetului de soluții bucureștenilor pentru a-i ajuta să aleagă în deplină cunoștință de cauză dintre candidați”.

El a mai precizat că desemnarea sa drept candidat pentru Primăria Capitalei s-a făcut la propunerea lui Cristian Bușoi, cel care s-a retras din cursa electorală, și a președintelui PNL București, Cătălin Predoiu.

”Formez o echipă foarte bună cu domnul Predoiu, ne înțelegem în aproape toate punctele, nu-mi trebuie o funcție de conducere pentru a fi susținut de organizația PSD București. Nu există nicio problemă și am încredere că tot Bucureștiul va trage pentru candidatura mea”, a mai precizat Ludovic Orban.

Orban: Firea a încerca să-i convingă pe consilierii generali PSD să pice proiectul de buget al Capitalei

#DIRECT_ONE_98uvmw#

Acesta a lansat și o acuzație la adresa Gabrielei Firea, posibila sa contracandidată.

”Aș mai spune ceva despre doamna senator de Ilfov. A fost la ședința Consiliului General pentru a încerca să-i determine pe consilierii generali PSD să pice proiectul de buget al Capitalei.

Eu mă așteptam să se ducă pentru a plăti datoria PSD către bucureșteni pentru lansarea faraonică a candidaturii domnului Ponta de ziua domniei sale pe Arena Națională, datorie care nu e plătită nici azi și dacă nu ar fi fost Curtea de Conturi care să descopere existența acestei datorii, probabil ar fi rămas ascunsă de ochii opiniei publice.

Îi cer lui Dragnea, Ponta și Firea să fie mai puțin preocupați de a-i lăsa pe bucureșteni fără buget și să fie preocupați să-și plătească datoriile de doi ani pe care le-au făcut la bucureșteni”, a declarat Orban.

Întrebat despre datoriile pe care le are chiar PNL, acesta a spus că acestea se vor plăti în timp.

”Ele nu au fost datorii către Primăria Capitalei și în niciun caz pentru un eveniment electoral și am recunoscut datoriile către diverși furnizori. Le plătim pe toate. PNL nu va rămâne dator nimănui”, a precizat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)