Vacanță de coșmar pentru o turistă! Motivul pentru care femeia a fost arestată după ce a cumpărat un suvenir de 250 de euro, în Egipt

Vacanță de coșmar pentru o turistă! Motivul pentru care femeia a fost arestată după ce a cumpărat un suvenir de 250 de euro, în Egipt
Sursa foto: Freepik.com

O turistă în vârstă de 56 de ani a avut parte de o vacanță de coșmar în Egipt, după ce a fost arestată la aeroportul Luxor. Ea cumpărase o statuetă în valoare de 250 de euro dintr-un magazin al unui hotel de lux.

Intenția turistei era doar să ducă acasă un suvenir inedit din călătoria sa în Egipt, însă ea a fost oprită la controlul de securitate din aeroport, după ce personalul vamal a observat statueta cumpărată. Acum, femeia este suspectată de deținere și trafic de antichități, întrucât nu părea a fi doar o replică modernă, scrie Yahoo News.

Experții susțin că statueta cumpărată de turistă are o vechime de 4.500 de ani

În urma unor verificări, experții contactați de personalul vamal au concluzionat că statueta deținută de femeie are o vechime de 4.500 de ani. Nathalie a petrecut opt zile într-un post de poliție din Luxor, iar apoi a fost adusă în fața instanței.

„M-a atras foarte mult acest obiect, un mic personaj îmbrăcat într-o pânză, așezat, ținându-și mâinile pe genunchi. Nu aveam idee că nu îmi va aduce noroc”, a declarat ea pentru Le Figaro.

În cazul femeii a intervenit și Jean-François Rial, CEO al Voyageurs du Monde, agenția de turism care organizase vacanța în Egipt.

„În treizeci de ani de prezență în Egipt, nu am avut niciodată de-a face cu acest tip de caz, avem o rețea foarte bună și aceasta ne-a ajutat să îmbunătățim condițiile de detenție ale lui Nathalie în zilele următoare, dar a fost foarte dificil să accelerăm procedurile, deoarece securitatea statului s-a ocupat de caz.

Securitatea statului este indiferentă față de aceste tipuri de considerații economice, face ce vrea, și chiar și Abdel Fattah al-Sissi [președintele egiptean] nu are control complet asupra ei”, a declarat el, pentru sursa citată anterior.

După această experiență, turista nu mai are voie să meargă în Egipt

Ulterior, turista a fost adusă în fața unui judecător cunoscător al limbii franceze pentru a-și prezenta cazul. Convocat să ofere detalii despre atelierul de producție a fost și proprietarul galeriei, care a încercat să demonstreze că statueta este doar o copie.

Femeii i s-a interzis să mai meargă vreodată în Egipt.

După experiența din Egipt, femeia a spus: „Din câte am înțeles, mi s-a interzis să intru în țară pe viață”.

Ea nu are de gând să renunțe, motiv pentru care avocatul ei va lupta pentru ridicarea interdicției și pentru a primi recunoașterea formală a respingerii cazului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`