Trei mesaje RO-Alert, în Tulcea. Rusia a atacat din nou la granița României / Explozii în porturile Ismail și Reni (VIDEO)

Trei mesaje RO-Alert, în Tulcea. Rusia a atacat din nou la granița României / Explozii în porturile Ismail și Reni (VIDEO)
Atac cu drone asupra portului Ismail, sursă foto: captură YT

În noaptea de vineri spre sâmbătă, locuitorii din Tulcea au primit trei mesaje RO-Alert cu privire la faptul că la granița cu România au avut loc trei valuri de atacuri Shaled. Președintele Forțelor de Apărare de Sud confirmă 5 persoane rănite.

5 persoane au fost rănite, după atacurile de la granița cu România

Oficialii ucraineni au transmis că Sistemul de Apărare al Ucrainei a distrus 23 din cele 31 de drone rusești care s-au îndreptat din largul Mării Negre, de la circa 40 de km de țărm, către orașele Chilia Nouă, Ismail și Reni.

,,În primul val, nouă drone au atacat Odesa și infrastructura acesteia. S-a reușit să se distrugă toate cele nouă Shahed-uri, dar resturi din infrastructura portuară s-au deteriorat și o persoană a fost rănită”, a spus Nataliya Humenyuk, jurnalistă de origine ucraineană.

,,Izmail / Reny / Orlovka 6 SHAHEDOV în direcția ta. Așa zboară peste casele cititorilor noștri Stați la adăpost!” a transmis canalul Odesa Info după miezul nopții, scrie infotulcea.ro.

Ce a declarat ISU Tulcea

ISU Tulcea a declarat sâmbătă dimineața, 10 februarie, că mesajele RO-Alert au produs doar panică în rândul locuitorilor din zonă.

,,În cursul nopții trecute au fost 7 apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care apelanții au solicitat informații în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul ca se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc.

Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuințelor ori a zonelor populate” au transmis reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”