Boala de inimă rămâne una dintre principalele cauze de deces în Statele Unite ale Americii (SUA), iar adoptarea unor alegeri alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății cardiace.
Cardiologii și nutriționiștii atrag atenția asupra a trei alimente pe care ar trebui să le eliminăm sau să le limităm drastic pentru a proteja inima, scrie Click.
Pentru iubitorii de slănină, veștile nu sunt cele mai bune. Experții, inclusiv dieteticieni-nutriționiști specializați în cardiologie, avertizează că slănina ar trebui păstrată pentru ocazii speciale sau chiar eliminată complet din alimentație.
Procesul de fabricație al slăninii, cu nitrit de sodiu și conținutul ridicat de sodiu, poate crește tensiunea arterială, iar compușii formați în timpul gătirii pot contribui la inflamație și deteriorarea vaselor de sânge, crescând astfel riscul de boli de inimă.
Potrivit sursei citate, pâinea albă, cu indice glicemic ridicat și deficit nutritiv, poate duce la creșteri rapide ale zahărului din sânge, rezistență la insulină și creștere în greutate, crescând astfel riscul de boli de inimă.
Astfel, nutriționiștii recomandă înlocuirea pâinii albe cu opțiuni din cereale integrale, bogate în fibre și nutrienți sănătoși, care contribuie la menținerea unei stări generale de sănătate a inimii.
Nici cartofii pai nu aduc beneficii pentru inimă.
Prăjirea modifică conținutul nutrițional al alimentelor, crescând grăsimea și pierzând apă. Uleiurile folosite frecvent la prăjit pot conține grăsimi trans, iar adaosul mare de sare asociat cartofilor prăjiți poate contribui la hipertensiune arterială și riscul de boli de inimă.