Fermierii au continuat să blocheze podurile de peste Dunăre de la Ruse și Vidin și au dat foc unor baloți de paie

Fermierii au continuat să blocheze podurile de peste Dunăre de la Ruse și Vidin și au dat foc unor baloți de paie
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / Jumeau Alexis/ABACA

Podul Dunării de la Ruse a fost blocat joi de fermierii bulgari, care au dat foc unor baloți de paie. Anterior, ei au organizat un marș cu tractoare în zona punctului de frontieră. De asemenea, circulația pe șoseaua Ruse-Biala a fost oprită în două locuri.

Pentru a patra zi consecutiv, fermierii bulgari protestează în toată țara, blocând drumuri cheie în timp ce protestează. Vineri au loc discuții între ei și autorități în încercarea de a găsi o soluție la problemă. Protestatarii chiar au amenințat că dacă vineri nu se ajunge la un acord cu autoritățile, săptămâna viitoare își vor duce nemulțumirile în centrul capitalei Sofia, unde își vor desfășura utilajele grele, potrivit presei bulgare.

Continuă protestele fermierilor bulgari

Copreședintele Asociației Naționale de Creștere a Ovinelor și Caprinelor, Simeon Karakolev, a anunțat pentru „Nova TV” că astăzi urmează noi negocieri cu guvernul, la care fermierii care protestează vor solicita autorităților noi propuneri pentru rezolvarea problemelor din sectorul agricol. El a precizat că dacă discuţiile eşuează săptămâna viitoare, cel mai probabil protestul se va muta în centrul Sofia. Potrivit acestuia, utilajele grele vor fi amplasate pe trotuarele galbene din capitală, dacă nu se ajunge la o soluție satisfăcătoare pentru fermieri.

Și astăzi, fermierii vor bloca ieșirile către autostrada Trakia. Între orele 10:00 și 15:00, traficul va fi oprit în zona satelor Drazevo, Kabile și Veselinovo. Drumul dintre Yambol și Sliven va fi și el închis în aceste ore. Circulația va fi suspendată pe drumul internațional de la punctul de trecere a frontierei „Lesovo” până la P.V. „Cinci puncte”. Protestatarii au spus că vor încerca să blocheze autostrada în ambele sensuri la intersecția Hadjidimitrovo.

Fermierii din regiunea Kardzhali vor închide drumul internațional spre Grecia pentru o oră. Acțiunea se va desfășura la nodul rutier „Jebel Stop” între orele 11 și 12. La ora 11 producătorii din regiunea Blagoevgrad se vor aduna pe drumul internațional E-79 – lângă poligonul de antrenament al centrului regional.

Blocajele agricole continuă și în Plevensko. Este de așteptat ca drumul principal Sofia – Ruse din apropiere de satul Gorni Dabnik și orașul Slavyanovo să fie închis între orele 10:00 și 15:00, precum și drumul Pleven – Lovech din apropierea satului Brestovets.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră