Nicolae Gheorghe, fostul şef al DIPI, audiat la DNA în dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu

Nicolae Gheorghe, fostul şef al DIPI, audiat la DNA în dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu
Foto: Captură Video

Nicolae Gheorghe, fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie, informează B1 TV. Fostul şef al DIPI a fost audiat în dosarul în care s-a cerut Senatului ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea.

În 15 februarie, DNA a anunţat că s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Nicolae Gheorghe pentru complicitate la abuz în serviciu şi două infracţiuni de deturnare de fonduri. Potrivit DNA, în vara anului 2015, Nicolae Gheorghe a achiziționat bunuri din fondurile operative ale MAI, fără ca ele să fie folosite, de fapt, în acest scop.

În dosar este urmărit penal şi Gabriel Oprea acuzat că a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor, autoturism de care a beneficiat tocmai Oprea, în perioada 21 august – octombrie 2015.

Fostul vicepremier mai este urmărit penal şi într-un alt dosar în care este acuzat de încnicolaeă două infracțiuni de abuz în serviciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`