Cum se cere Klaus Iohannis pe funcție europeană? Radu Miruță (USR): Pe românul nostru nu îl prea ajută nici vocea, nici talentul (VIDEO)

Cum se cere Klaus Iohannis pe funcție europeană? Radu Miruță (USR): Pe românul nostru nu îl prea ajută nici vocea, nici talentul (VIDEO)
Foto: Radu Miruţă / Facebook

Deputatul USR, Radu Miruță, a comentat în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, discursul lui Klaus Iohannis de la Strasbourg, despre functiile de la varful UE.  Iohannis a sugerat că ar dori și el o funcție „europeană”.

„Pe românul nostru nu prea îl ajută nici vocea, nici talentul”

„Noi ne bucurăm să ajungă un român, dar pe românul nostru nu prea îl ajută nici vocea, nici talentul. Aia e principala problem, că degeaba îl susținem că începe acolo să ne scadă din credit când mergem cu dumnealui la podium. A participat președintele, astăzi, la evenimentul ăsta din Parlamentul European. M-am uitat și eu și are un titlu, așa, destul de semnificativ “This is Europe”, și mă întrebam în timp ce mă uitam “Where is Romania?” Unde e România în povestea asta, pentru că se întâmplă niște lucruri în Uniunea Europeană, sunt luate niște decizii la nivel european, care încep să aibă consecințe în România”, a spus Radu Miruță.

„Asta ar fi trebuit să facă președintele”

„Unde este România în momentul în care se iau aceste decizii? Ce ne spune nouă președintele? Cum joacă președintele acolo? Ce avantaj se întoarce României? Cum influențează România niște criterii, astfel încât rezultatele să fie benefice contextului României?

Pentru că asta ar fi trebuit să facă președintele.

Eu sunt în Parlament de 3 ani și jumătate și în acest mandat, președintele Iohannis nu a venit niciodată în Parlament. Poate ar trebui să vină în Parlamentul României, să ne spună nouă niște lucruri. Nu poți să n-ai nicio legătură cu Parlamentul.

 E o chestiune publică, în acest mandat, președintele Iohannis nu a călcat în Parlament”, a mai precizat deputatul USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui