Când este mai bine să facem duș, dimineața sau seara? Ce spun specialiștii în medicină

Când este mai bine să facem duș, dimineața sau seara? Ce spun specialiștii în medicină
Sursa Foto: Freepik.com

Mulți sunt cei care preferă să facă duș după ce se trezesc, înainte de a consuma micul dejun, însă alte persoane aleg să se răcorească cu o baie seara, înainte de somn.

Când este cel mai indicat să faci duș

Există puține cercetări cu privire la momentul ideal pentru a face un duș. Acest lucru se datorează variației individuale și preferințelor personale.

Se spune că duşul făcut dimineaţa poate încuraja creativitatea, relaxează oamenii, dar și îi înviorează. Pe de altă parte, duşurile făcute înainte de culcare îi pot ajuta pe cei cărora le este greu să adoarmă pentru că reduce nivelul de cortizol.

„Nu există un răspuns definitiv pentru populație dacă să facă duș seara sau dimineața. Totul se bazează pe preferințe”, a declarat medicul dermatolog Alok Vij, notează clevenlandclinic.org.

De asemenea, acesta a explicat și care sunt beneficiile ambelor variante.

Avantaje pentru a face duș dimineața

Dușul de dimineață este o modalitate excelentă prin care o persoană își poate începe ziua cu energie. Indiferent dacă va folosi apă rece sau caldă, aceasta poate stimula circulația sângelui.

În plus, unii consideră că un duș dimineața le schimbă starea de spirit, motiv pentru care își încep ziua cu o stare de bine.

Pentru alții însă, această rutină este importantă pentru că îi fac să se simtă curați. Ținând cont că lenjeria de pat are celule reziduale ale pielii, transpirație și bacterii, oamenii își curăță corpul înainte de a se îmbrăca.

Avantaje pentru a face duș seara

Când vine vorba despre dușul de seară, acesta este perfect pentru relaxare, mai ales dacă ai avut parte de o zi solicitantă. Apa caldă ajută la reducerea tensiunii musculare și la pregătirea corpului pentru odihnă.

Totodată, acesta ajuta și la îmbunătățirea calității somnului. Corpul se răcește natural pe măsură o persoană se pregătește pentru somn, iar o baie caldă poate stimula acest proces.

Dușul de seară numai că ajută la îndepărtarea murdăriei de pe corp, dar și la eliminarea produselor de îngrijire a pielii, precum crema de protecție solară și machiajul aplicat pe parcursul zilei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`