Cojile de la avocado sunt mult mai utile decât am crede. De ce nu este bine să le aruncăm la gunoi

Cojile de la avocado sunt mult mai utile decât am crede. De ce nu este bine să le aruncăm la gunoi
Sursa Foto: Freepik.com

Avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase, având numeroase beneficii pentru organism. Cu toate că în ultima perioadă din ce în ce mai mulți români îl consumă, puțini sunt cei care știu însă că acest fruct are mai multe întrebuințări în casă.

De ce să nu mai arunci cojile de avocado la gunoi

Aparent, cojile de avocado pot fi extrem de utile. Oamenii nu știu că ele pot asigura sănătatea plantelor din casă.

Așezate în pământ, aceste coji pot să furnizeze nutrienții necesari pentru a se dezvolta corespunzător. Printre cele care ies în evidență sunt magneziu, calciu și potasiu și sunt perfecte pentru toate plantele, deoarece le ajută să se dezvolte rapid.

Cojile de la anumite alimente, cum ar fi avocado, sunt bogate în potasiu, care este unul dintre cele trei minerale esențiale pentru plante, alături de azot și fosfor.

Pentru cei care își doresc un fertilizant natural pentru plante, tot ceea ce trebuie să facă este să păstreze cojile de avocado. După ce au fost lăsate să se usuce, ele se pun într-un blender peste care se adaugă o linguriță de zaț de cafea și coji de ouă.

Acest amestec se păstrează, iar înainte ca florile să fie udate se pune câte o linguriță în pământul plantelor, notează click.ro.

Beneficiile consumului de avocado

Avocado este un aliment indispensabil pentru oricine vrea să aibă o viață sănătoasă. El ne oferă 20 de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamine, potasiu și altele.

De asemenea, consumul sau este adecvat pentru a preveni apariția unor probleme cum ar fi ateroscleroza. Avocado prelungește senzația de sațietate și ameliorează constipația datorită conținutului său ridicat de fibre.

Fructul are proprietăți detoxifiante care țin sub control nivelul de zahăr din sânge.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`