Unde s-ar afla mormântul lui Decebal? Ce s-a întâmplat cu capul marelui rege al dacilor?

Unde s-ar afla mormântul lui Decebal? Ce s-a întâmplat cu capul marelui rege al dacilor?
Cetatea Brașovului. Sursă foto: Captură Video - Allen Coliban / YouTube

Unde s-ar afla mormântul lui Decebal? Poate fi vorba doar de o legendă, dar unii oameni de știință au afirmat de-a lungul timpului că trupul ultimului rege al Daciei s-ar afla înmormântat într-una dintre cetățile ridicate chiar de el și al cărei nume ar deriva chiar din al său.

Unde s-ar afla mormântul lui Decebal? Deși au trecut peste 1.900 de ani de la moartea ultimului rege al Daciei, problema locului unde ar fi fost înmormântat încă pasionează oamenii de știință și nu numai.

După căderea capitalei Sarmizegetusa în fața oștilor romane ale împăratului Traian, Decebal a preferat să-și ia viața, decât să fie luat prizonier. Dar ce s-a întâmplat cu trupul lui?

Decebal a fost ultimul rege al Daciei, romanii conduși de împăratul Traian cucerind țara dacilor după două războaie sângeroase, 101-102 și 105-106 d. Hr.

Circumstanțele morții regelui dac sunt și ele controversate. Se știe că după ce legiunile cotropitoare au asediat și cucerit Sarmizegetusa, Decebal a reușit să scape, alături de câțiva oameni de încredere.

Dar a fost urmărit de un detașament de romani condus de decurionul Tiberius Claudius Maximus și s-ar fi sinucis undeva, într-un loc de prin Munții Orăștiei.

În aceasta, regele Decebal este prezentat în genunchi, urmărit de cavaleriștii romani, curmându-și zilele. Așa cum arată și reprezentarea de pe faimosul monument, Decebal a folosit un pumnal curb, specific dacilor, numit sica, pentru a-și tăia gâtul.

Unde s-ar afla mormântul lui Decebal, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`