Noi detalii în cazul jafului din casa fostului ofițer SRI, din Voluntari. De ce a fost aruncat pistolul în lacul Pantelimon

Noi detalii în cazul jafului din casa fostului ofițer SRI, din Voluntari. De ce a fost aruncat pistolul în lacul Pantelimon
Foto simbol: Pixabay

Noi detalii în cazul jafului din casa fostului ofițer SRI, din Voluntari au fost oferite de către hoți autorităților. Aceștia au spus cum intenționau să folosească pistolul furat, dar și ce s-a întâmplat cu banii câștigați de pe urma spargerii.

Noi detalii în cazul jafului din Voluntari

Amintim că pistolul furat a fost găsit în lacul Pantelimon din Capitală. Potrivit unor surse apropiate anchetei, liderul bandei, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Motoi, ar fi luat pistolul cu el, cu gândul că l-ar putea folosi la nevoie, cel puțin pentru a-și intimida eventualii rivali, scrie Gândul.

Acasă, tatăl său, un fost spărgător cu mare experiență, i-ar fi spus însă că nu trebuia sub nicio formă să ia arma, pentru că acest lucru nu făcea decât să mobilizeze autoritățile. Astfel că, pistolul a fost aruncat în apa.

Pe de altă parte, bijuteriile din aur ar fi fost duse la două case de amanet din vecinătatea Spitalului Pantelimon, unde le-ar fi lăsat chiar pe numele lor, iar cu banii obținuți și-ar fi cumpărat cocaină.

De altfel, sursele judiciare, citate de Gândul, mai spun că hoții spărgeau case tocmai pentru a-și susține viciile, în sensul că aproape toți banii erau cheltuiți pe stupefiante și în sălile de jocuri de noroc.

Jaf ca în filme în Voluntari

Amintim că, în data zilei de 6 ianuarie, fostului ofițer SRI din orașul Voluntari, județul Ilfov, a reclamat la Poliție, că i-au fost furate din casă un pistol letal, peste 20 de cartuşe şi bijuterii. Polițiști cu mai multe specializări au fost mobilizați în acest caz.

În acest caz, patru persoane suspecte au fost duse la audieri, pe 18 ianuarie, iar casele lor au fost percheziționate.

Este vorba despre frații Mario și Marian Motoi, Marian Iordan și Nicușor Nițu. Un al cincilea bărbat a fost identificat, însă a reușit să fugă și se află pe teritoriul Belgiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`