Un bărbat internat cu malarie la Spitalul Victor Babeş a murit. Călătorise recent în Zanzibar. Este al doilea caz de deces în doar câteva zile, din cauza acestei boli exotice

Un bărbat internat cu malarie la Spitalul Victor Babeş a murit. Călătorise recent în Zanzibar. Este al doilea caz de deces în doar câteva zile, din cauza acestei boli exotice
Sursa foto: Shutterstock

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, bărbatul de 54 de ani cu malarie care era internat în stare gravă la această unitate medicală a murit zilele trecute. El era în secţia de Terapie Intensivă.

Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate, în decurs de o lună

Și fosta soție a președintelui CJ Cluj ar fi murit din cauza malariei. Medicii legiști au stabilit că și Cameliei Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe ar fi murit de malarie într-o formă severă. Camelia Tișe se întorsese din Zanzibar.

Femeia s-a stins din viață sâmbătă și se întorsese de câteva zile din Zanzibar. Potrivit sursei citate, ea s-a simțit rău în ultimele zile, însă a crezut că este vorba despre o răceală.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, la acest spital au mai ajuns doi pacienţi cu malarie. Aceştia au călătorit în Zanzibar.

Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate, în decurs de o lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş”, în cazul unor pacienţi care călătoriseră recent în Zanzibar.

Malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar

Ministerul Sănătăţii a transmis, săptămâna trecută, un apel către turiştii români care se deplasează în zone tropicale, să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Potrivit MS, în ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi 3 cazuri în ianuarie), arată Știrile ProTV.

Ministerul preciza că ”malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles), iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`