M.A.I se pregătește pentru marele cutremur: Ministerul vrea bani europeni pentru achiziționarea de tehnică de căutare și salvare urbană (VIDEO)

M.A.I se pregătește pentru marele cutremur: Ministerul vrea bani europeni pentru achiziționarea de tehnică de căutare și salvare urbană (VIDEO)
Foto: mai.gov.ro

Ministerul de Interne se pregătește pentru marele cutremur. Luni după-amiază secretarul de stat Raed Arafat s-a întâlnit cu reprezentații europeni şi a discutat proiectul prin care vrem să luăm de la Uniunea Europeană 127 de milioane de euro pentru tehnică de căutare și salvare urbană, informează B1 TV. În primă faza se vor atrage 60 de milioane de euro.

Autoritățile doresc să achiziționeze generatoare electrice, platforme, macarale pentru mare înălțime și detectoare de viață sub dărâmături. Se mai vrea și cumpărarea unui stoc minim cu care să fie dotate Inspectoratele pentru Situații de Urgență din toate județele. Se dorește și colaborarea cu mediul privat, acolo unde este nevoie, de asemenea, de o dotare minimă.
Parte din cele 60 de milioane de euro vor fi alocate pentru completarea proiectului care a atras deja 31 de milioane de euro pentru comunicații și salvare pe apă.

Cei de la M.A.I au discutat luni cu reprezentanții UE și au justificat investițiile făcute până în prezent.

Anul acesta, pe 4 martie, se împlinesc 39 de ani de la marele cutremur și statistica arată că odată la 35-40 de ani se poate produce un cutremur important. Ultimul seism însemnat din România a avut loc în noiembrie 2014 și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

Ministerul de Interne vrea bani europeni pentru achiziționarea de tehnică de căutare și salvare urbană

#DIRECT_ONE_bhopwf#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:23 - Diana Stoica: Klaus Iohannis nu adună voturi nici pentru o asociație de proprietari în momentul de față. Un om ca el își dorește tot (VIDEO)
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:47 - Lucian Lungoci (PSD): Refuzat la export, Klaus Iohannis îi obligă pe cei de la PNL să-i găsească un serviciu în România. Are o pensie frumoasă, iar acum îi trebuie și un serviciu (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase