Ion Țiriac, amintiri de la 15 ani / Cum reușea să își întrețină familia și ce l-a determinat să aleagă tenisul: „Eu eram iepuraș”

Ion Țiriac, amintiri de la 15 ani / Cum reușea să își întrețină familia și ce l-a determinat să aleagă tenisul: „Eu eram iepuraș”
Ion Țiriac. Sursa foto: Hepta - Actionpress / ALTERPHOTOS SC.

Ion Țiriac, în prezent unul dintre cei mai bogați români, a recunoscut recent că s-a apucat de tenis dintr-o greșeală, având în vedere că în trecut a ales un alt sport. Pe când era adolescent, miliardarul de astăzi a putut să arate ce poate într-un meci cu un stomatolog care rămăsese fără partener de joc

Ce făcea Țiriac la vârsta de 15 ani pentru a-și ajuta familia

Miliardarul a recunoscut că s-a apucat de tenis din greșeală. Pe când avea 15 ani, Ion Țiriac muncea la Steagul Roșu și juca hochei în fiecare sezon. Pasiunea pentru tenis a început după ce a fost întrebat de un stomatolog dacă joacă un meci de tenis cu el, pentru că partenerul acestuia nu mai venise.

„M-am apucat de tenis din greșeală. Eram un foarte bun junior la tenis de masă. Eram la Brașov, la faimosul club de sub Tâmpa, unde erau cele patru terenuri de tenis erau și acele două mese de tenis de masă.

În fiecare zi băteam mingea, dar era mult mai ieftin, și eram foarte bun la treaba asta. Veneau boierii dimineața, înainte să meargă la serviciu, să joace tenis de masă de la 6 la 7 dimineața.

Am început să adun mingile și țin minte, în 5 mai 1955 – eram bătrân, aveam 15 ani, munceam la Steagul Roșu, jucam hochei în fiecare sezon – și nu îi venise partenerul unui dentist. Strângeam mingile și i-am cerut racheta. Am luat-o și am început s-o țin de jumătate, pentru că nu știam s-o țin. Am dat, iar domnul m-a întrebat de când joc tenis. De acum cinci minute, i-am răspuns”, a povestit Ion Țiriac, potrivit prosport.ro.

Ion Țiriac: „Eu eram iepuraș. Cum să joci un set cu mine”

Ion Țiriac își aduce aminte cu drag și dor de momentele în care era precum „un iepuraș”. După primul meci jucat, stomatologul l-a chemat pe fostul mare jucător și în următoarele zile, până când a ajuns să fie antrenorul echipei de la Steagul Roșu.

„Hai să jucăm un set, mi-a zis. Eu eram iepuraș. Cum să joci un set cu mine? Eu fugeam până la Predeal ca să-mi iau lucruri și să vin înapoi. Nu avea cum să-mi facă punct mie.

S-a supărat și m-a chemat înapoi a doua zi. Și a treia zi, și a patra zi, până când m-a văzut antrenorul echipei de la Steagul Roșu, care era în prima divizie. Atunci, tenisul avea în fiecare oraș echipe, repartizate în divizii.

Și echipele aveau nevoie de câte un junior per echipă. Pe mine tare mă interesa slujba, terminasem școala din obligație, eram susținător de familie, iar din mai până în septembrie, când am ajuns în semifinala campionatului național… așa am început, din întâmplare, pentru că eu eram jucător de tenis de masă”, a completat miliardarul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare