Temperaturile ridicate închid pârtiile de schi din județul Covasna. „La noi nu s-a schiat deloc”

Temperaturile ridicate închid pârtiile de schi din județul Covasna. „La noi nu s-a schiat deloc”
Image by Adam Derewecki from Pixabay

Administratorii pârtiilor de schi din județul Covasna sunt nevoiți să închidă sezonul de schi din cauza temperaturilor ridicate care împiedică distracția iubitorilor sporturilor de iarnă.

Pârtii de schi din Covasna, impracticabile

Din cauza temperaturilor ridicate și lipsa ninsorilor, pârtiile sunt impracticabile. La Șugaș Băi pârtia mare de schi a fost deschisă un singur weekend pentru că zăpada s-a topit. Pârtia mica de schi va mai rămâne deschisă câteva zile, conform G4media.

Pârtia de schi Oprea din Valea Mare, de lângă Întorusra Buzăului, s-a închis și ea din cauza vremii neprielnice pentru schi.

În Covasna nu s-a schiat deloc

În Covasna situația este mai gravă. Pe pârtia „Lőrincz Zsigmond” nici nu s-a schiar în acest an. Primarul stațiunii a explicat că ar fi necesar un strat de 30-40 de centimentri de zăpadă naturală, dar și de artificială pentru a ca pârtia să poate fi practicabilă.

„La noi nu s-a schiat deloc. Specificul pârtiei impune conditii suplimenmtare, pârtia este foarte lată, aliniamentul teleschiului este în afara pârtiei și nu se poate înzăpezi toată suprafața cu zăpadă artificială. Trebuie să avem cel puțin 30-40 cm de zăpadă naturală, peste care să punem zăpadă artificial”, a explicat edilul Gyerő József.

Luni, în județul Covasna, temperaturile au urcat până la 9 grade, iar în cursul acestei săptămâni vor ajunge până la 14-16 grade ziua, iar noaptea vor fi între -1-2 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră