Un vas bulgar de pescuit a fost eliberat după un an de reținere în România

Un vas bulgar de pescuit a fost eliberat după un an de reținere în România
Sursa foto: Facebook

Nava de pescuit bulgară „Iva-1” a fost eliberată după aproape un an de detenție în portul românesc Mangalia. Acest lucru a fost confirmat de proprietarul Plamen Panayotov.

Dosarul a fost încheiat la a doua instanță din România și din 3 februarie nava se află la Varna, potrivit novini247.

Celelalte două nave, care au fost reținute în martie 2023 pentru capturarea de rechini în apele românești, rămân în România și cazurile acestora sunt și ele în curs de anchetă.

Potrivit lui Plamen Panayotov, cele două părți ar trebui să ajungă la o înțelegere, astfel încât să nu existe incidente similare în viitor.

Pescadoare bulgare reținute în România

Trei nave de pescuit bulgare au fost reținute de autoritățile române, care au acuzat pescarii bulgari că au pescuit ilegal. Pescarii sunt membri ai asociației „Black Sea Sunrise”.

Navele au fost reținute în luna aprilie 2023: „De atunci, am scris zeci de scrisori către instituțiile bulgare și către Comisia Europeană pentru a le informa că autoritățile române încalcă legea europeană, dar încă nu există nicio reacție din partea lor”, a spus Emil Milev care a subliniat:

Bulgarii au acuzat autoritățile române că, încălcând legea europeană, România împiedică dreptul la pescuit: “Începe sezonul, dar niciunul dintre noi nu va pescui în apele românești de teamă să nu fie arestat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`