”Metoda acoperișul”, exportată în Germania. Escrocii au încercat să înșele un pensionar căruia i-au cerut, la final, o sumă impresionantă de bani

”Metoda acoperișul”, exportată în Germania. Escrocii au încercat să înșele un pensionar căruia i-au cerut, la final, o sumă impresionantă de bani
Sursa foto: Freepik.com

După ce probabil că au simțit că proprietarii de case din România sunt prea avizați în legătură cu escrocheria pe care au pus-o la cale, denumită generic – ”metoda acoperișul” – un grup de trei cetățeni români s-a gândit s-o ”exporte” în Germania…

Metoda acoperișul, exportată și în străinătate

Escrocheria cunoscută sub numele „ metoda acoperișul” a făcut sute de victime în România. Oamenii cădeau în plasa escrocilor după ce, inițial, li se făcea o ofertă de nerefuzat pentru reparații la acoperiș. După ce începeau lucrările, în momentul în care aduceau materialele de construcțiii, indivizii cereau proprietarilor sume considerabil mai mari pentru serviciile agreate.

Mulți proprietari s-au văzut nevoiți să accepte, și sub presiunea amenințărilor. Se pare că, de cele mai multe ori, escrocii își racolează victimele ori online, pe site-uri specializate, ori chiar la fața locului.

Pensionarul german, deloc impresionat de escroci, a chemat poliția

Un pensionar german în vârstă de 69 de ani a fost abordat de trei români care i-a spus că acoperișul casei sale e musai să fie reparat. Ba chiar au fost extrem de energici, s-au urcat pe casă fără să fi primit permisiunea proprietarului, rugându-l să-i lase să se apuce de muncă. În ciuda insistențelor românilor, pensionarul german nu a acceptat sub nicio formă să înceapă reparațiile.

În cele din urmă, cei trei escroci români s-au apucat de treabă și i-au spus inițial germanului că reparația îl va costă 150 de euro. De-abia când lucrurile erau imposibil de întors, i-au comunicat faptul că suma de bani menționată se referea la metrul pătrat, ajungându-se la un preț final de 3.500 de euro.

Deloc impresionat, pensionarul german a apelat la ajutorul poliției pentru a-i stăvili pe români în pretențiile lor.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii din Niederneuching, Bavaria, s-a constatat că toți cei trei români aveau condamnări pentru pentru fraudă. Mai mult, doi dintre ei erau căutați de procuratură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`