Nicușor Dan: Primăria Capitalei va înlocui anul acesta 77 de km de conductă magistrală din fonduri nerambursabile

Nicușor Dan: Primăria Capitalei va înlocui anul acesta 77 de km de conductă magistrală din fonduri nerambursabile
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a deschis anul acesta 9 șantiere pentru modernizarea rețelei de termoficare. În 2024 vor fi înlocuiți 77 de km de rețea principală de termoficare, a mai precizat Nicușor Dan, potrivit hotnews.

Nicușor Dan, despre șantierele la sistemul de termoficare

„9 șantiere sunt deschise în prezent în toate cele 6 sectoare ale orașului pentru modernizarea rețelei de termoficare. În total, 77 de km de conductă magistrală vor fi înlocuiți anul acesta doar din fonduri nerambursabile, europene și naționale. La aceștia se vor adăuga și alții lucrați din fondurile locale și ale Termoenergetica”, a anunțat Nicușor Dan.

Anul trecut, Primăria Capitalei a schimbat 50 de km de conductă principală, dintre care 26,6 km cu fonduri nerambursabile.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că în anul 2023 au fost schimbați 50 de kilometri de conductă de termoficare.

„Închidem anul cu încă 50 de km conductă de termoficare schimbați. Anul viitor vor continua lucrările pe șantiere cu finanțare din fonduri europene și naționale. Așa cum am mai spus, singura soluție pentru a avea apă caldă și căldură fără întrerupere este înlocuirea țevilor”, a scris edilul, vineri, pe Facebook.

Nicușor Dan, pe B1 TV: Problema termoficării o să fie una minoră pentru București în 2-3 ani

Primarul general a fost invitatul lui Tudor Mușat la „Actualitatea”, marți, pe B1 TV, acolo unde a spus că problema termoficării va fi una minoră pentru București în doi-trei ani.

„E o rețea principală și una secundară. Acolo unde sunt pierderile mari e rețeaua principală. Rețeaua principală are 1.000 de kilometri și media ultimului mandat a fost de 16-17. Noi am făcut 28, 32, acum 45 (…). Lucrările pe care le facem le facem acolo unde știm că sunt pierderile cele mai mari. În ritmul acesta, în doi-trei ani, problema termoficării o să fie o problemă minoră pentru București. Bineînțeles că o să apară în continuare avarii până când o să avem o întreținere, dar nu o să mai fie problema care a fost în ultimii ani”, a declarat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`