Sfaturi privind moștenirea. Motivele pentru care părinții nu ar trebui să le lase nimic copiilor în testament

Sfaturi privind moștenirea. Motivele pentru care părinții nu ar trebui să le lase nimic copiilor în testament
(FOTO- Pixabay)

Un avocat afirmă că părinții nu ar trebui să le lase nimic copiilor în testament, dar ar trebui să facă altceva în schimb.

Fondul în detrimentul testamentului

El subliniază că testamentul nu este cel mai bun mod prin care părinții le pot lăsa copiilor averea. Cu toate acestea, nu înseamnă că ei trebuie excluși din testament, conform Adevărul.

„În schimb, aș lăsa totul într-un fond, iar copiii mei să fie numiți beneficiari ai acestuia”, spun Brittany Cohen.

Un fond este un aranjament legal care prevede modul în care se pot utiliza activele în timpul vieții unei persoanel, dar și cui și cum ar trebui să îi fie transmise după ce aceasta va muri.

În comparație cu testamentul, fondul protejează activele de multe forme de impozitare, contestații ale testamentului din partea membrilor familiei sau alte probleme legat de moștenire.

Avocatul susține că într-un fond nu este obligatoriu să se treacă doar bani sau casa, ci și alte lucruri.

„În schimb, aș constitui un fond viabil și l-aș desemna drept beneficiar al conturilor mele de asigurare de viață și apoi aș numi copiii mei beneficiari ai fondului”, a explicat Cohen.

Ce este un fond viabil

Un fond viabil este un tip specific de fond care acoperă modul în care activele trebuie gestionate în timp ce persoana în cauză este încă în viață. Cât persoana este încă în viața, fondul se poate modifica oricând.

Prin intermediul acestuia, casa, de exemplu, poate ajunge la persoanele dorite, fără să mai fie nevoie de succesiune.

Asta presupune ca propietatea să fie trecută într-un fond înainte ca persoana să moară.

„Evită succesiunea în instanță astfel încât ei să nu fie nevoiți să-și petreacă timpul, energia și banii inutil la tribunal pentru a deveni proprietari ai activelor pe care doriți să le moștenească”, mai spune Cohen.

În SUA, printr-un avocat, crearea unui fond costă între 1.500 și 2.500 de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie