Cum va fi vremea azi, 05 februarie. Regiunile în care va fi mai cald decât ar fi normal

Cum va fi vremea azi, 05 februarie. Regiunile în care va fi mai cald decât ar fi normal
Sursa Foto: Pixabay.com

Ziua de astăzi, 05 februarie, se anunță a fi una cu temperaturi mai ridicate față de media normală. Cu toate acestea, vântul bate cu putere în cea mai mare parte a ţării și va ploua în unele zone.

Cum va fi vremea în țară

Astfel, în Dobrogea și Bărăgan se anunță o zi înnorată, potrivit Știrilorprotv. Vântul devine mai insistent. Temperaturile vor atinge 16 – 17 grade, valori nefiresc de mari pentru acest moment al anului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se pornește vântul. La amiază se vor înregistra în jur de 16 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vremea va fi caldă pentru această perioadă și maximele ajung la 13 grade. Va fi înnorat și va ploua, iar vântul va bate cu putere.

Totodată, în nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi înnorat, va ploua şi vor fi intensificări ale vântul. Vor fi în jur de 10-11 grade după prânz.

Pe de altă parte, în vest se face mai cald. Se vor înregistra până la 14 grade. În Banat se arată soarele, în rest va fi cam înnorat şi o să plouă.

În Transilvania va bate vântul. Rafale vor fi de 75 Km/h, iar pe crestele montane, vântul poate depăşi 120 Km/h şi o să ningă viscolit. Se vor înregistra 10-11 grade.

În Oltenia vremea continuă să se încălzească. Maximele ajung la 18 grade.

Şi în ţinuturile sudice se face foarte cald pentru această perioadă. Vântul se intensifică şi aici. Avem soare cu nori, atmosfera de primăvară şi 18, poate 19 grade la orele amiezii.

Cum va fi vremea în București

În Capitală vremea va fi schimbătoare. Cerul va fi înnorat, iar vântul va sufla cu putere, în rafale de 50 – 55 km/h. Maxima va ajunge la 17 – 18 grade.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`