Ministru din Guvernul Viktor Orban: „AUR este dușmanul Ungariei”

Ministru din Guvernul Viktor Orban: AUR este dușmanul Ungariei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un ministru maghiar din Guvernul condus de Viktor Orban a criticat dur într-un interviu partidul AUR, precizând că oricine este duşmanul UDMR este duşman al Fidesz, partidul de guvernământ de la Budapesta.

AUR, criticat de un ministru ungar

János Lázár, ministrul Construcţiilor şi Transporturilor din Ungaria, a negat pentru portalul de ştiri Maszol.ro, speculaţiile apărute în presa română, potrivit cărora ar putea exista un fel de colaborare între Fidesz şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în cadrul taberei conservatoare europene.

János Lázár a subliniat că politica Guvernului ungar este clară: oricine este duşmanul maghiarilor este duşmanul Ungariei.

„De fapt, voi spune mai mult decât atât: oricine este duşmanul UDMR este duşman al Fidesz”, a precizat acesta.

„Maghiarii trebuie să-şi unească forţele pentru a încerca să împiedice, cu mijloacele de care dispun, înaintarea unui partid antimaghiar, de exemplu, ajutând la consolidarea UDMR”, a adăugat politicianul Fidesz.

Potrivit lui János Lázár, tocmai din acest motiv nu este indiferent cine intră în Parlamentul European prin câştigarea mandatelor disponibile pentru România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu” (VIDEO)