Boeing, dată în judecată de acționari acuzând-o că pune profitul mai presus decât siguranța pasagerilor / Compania a refuzat să comenteze situația

Boeing, dată în judecată de acționari acuzând-o că pune profitul mai presus decât siguranța pasagerilor / Compania a refuzat să comenteze situația
Sursa foto: Facebook - The Boeing Company

Acționarii Boeing au dat în judecată compania, acuzând-o că a pus profitul mai presus decât siguranța pasagerilor, după ce au fost induși în eroare cu privire la angajamentul său de a produce aeronave sigure, înainte de explozia unui panou al cabinei pasagerilor, într-un zbor al unui avion 737 MAx 9 al Alaska Airlines, în ianuarie 2024.

Compania a refuzat să comenteze situația

Acționarii acuză Boeing că timp de patru ani a asigurat investitorii că întreaga companie se bazează pe siguranță și că nu va sacrifica niciodată siguranța în favoarea profitului, potrivit plângerii înregistrată marți, 30 ianuarie. În urma accidentelor din octombrie 2018 și martie 2019, 346 de persoane au murit la bordul a două alte avioane MAX, scrie Reuters.

De asemenea, acționarii susțin că declarațiile Boeing au fost false și înșelătoare, întrucât au ascuns „controlul de calitate slab”.

În perioada 5-25 ianuarie 2024, prețul acțiunilor Boeing a scăzut cu 18,9%. Din motive de siguranță, Comisia Federală pentru Aviație din SUA a interzis companiei să mai producă modelele MAX.

Scăderea a eliminat mai mult de 28 de miliarde de dolari din valoarea de piață a Boeing.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat miercuri să comenteze întreaga situație.

O fereastră a unei aeronave a explodat în timpul unui zbor

Pasagerii unui avion Boeing 737 al companiei Alaska Airlines au trăit clipe de coșmar, după ce o fereastră a aeronavei a explodat în timpul zborului, la o altitudine de aproape 5.000 de metri.

„O parte a fuzelajului a zburat la nici măcar la 20 de minute de la decolare”, a scris unul dintre pasageri.

Un copil aflat lângă fereastră a fost la un pas să fie aspirat afară din aeronavă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)