BRD ar fi fost scoasă la vânzare. Jucătorii care s-au arătat interesați să o cumpere

BRD ar fi fost scoasă la vânzare. Jucătorii care s-au arătat interesați să o cumpere
Foto simbol: Pixabay

BRD a fost scoasă la vânzare de Societe Generale, grupul care o deține și care acum a angajat un consultant important pentru a-i găsi cumpărator, potrivit Economica.net.

BRD, a treia bancă din țara noastră, ar fi fost scoasă la vânzare

Societe Generale i-a angajat pe cei de la J.P Morgan pentru a explora posibilitatea vânzării BRD-GSG, entitatea sa din România, scrie Bizlawyer.ro.

Procesul de vânzare ar fi într-un stadiu incipient, cu cel puțin trei jucători strategici care și-ar fi exprimat interesul inițial pentru cumpărarea băncii românești. Unul dintre ei ar fi grupul financiar belgian KBC.

Profitul Grupului BRD a crescut cu 20,8% în primele nouă luni din 2023, la 1,23 miliarde lei, comparativ cu perioada similară a anului precedent. Veniturile Grupului BRD au atins nivelul de 2,83 miliarde lei, o majorare cu 11,4% față de anul anterior. Veniturile nete din dobânzi s-au mărit cu 16,5%, ajungând la 2 miliarde lei.

Intenția de vânzare a BRD vine în contextul în care BRD se află într-un proces de reașezare, care prevede inclusiv vânzarea a patru subsidiare din Africa.

BRD este a treia bancă din România ca active.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`