Cum poți găsi telefonul pierdut, chiar dacă nu mai are baterie. Trucuri eficiente pentru iOS și Android

Cum poți găsi telefonul pierdut, chiar dacă nu mai are baterie. Trucuri eficiente pentru iOS și Android
Sursa Foto: Freepik.com

Persoanele care își pierd sau le este furat telefonul nu trebuie să se îngrijoreze, deoarece acesta poate fi găsit destul de ușor.

Cum poți să îți găsești telefonul pierdut

Se pare că atât telefoanele Android, cât și cele iPhone au aplicații care îți permit să-ți localizezi telefonul chiar și în cazul în care acesta a rămas fără baterie, potrivit foxnews.com.

Cei care au iPhone se pot folosi de aplicația Find My, însă trebuie să știe ID-ul Apple și parola, pentru că aplicația funcționează prin sistemul iCloud al celor de la Apple.

De reținut faptul că doar telefoanele mai noi, mai exact cele începând de la iPhone 11, cu actualizarea iOS 15, pot să o folosească.

Cât despre telefoanele Android, oamenii se pot folosi de funcția Find My Device, ce poate fi utilizată automat în momentul în care e adăugat un cont Google pe orice dispozitiv Android.

Cum ne încărcăm telefonul corect

Una dintre cele mai importante elemente la un telefon este bateria acestuia, care poate avea de suferit dacă telefonul nu este încărcat corect.

Conform Business Insider, un obicei specific atunci când vine vorba de încărcarea bateriei poate afecta semnificativ durata ei de vârstă.

Regula de aur arată că bateria unui telefon trebuie să fie încărcată între 30% și 90%. Așadar, dacă telefonul scade sub 50%, este indicat să completați nivelul de energie până la punctul de 90%. Din acest motiv, încărcarea telefonului pe timpul nopții nu este cea mai bună idee la care puteți apela.

Pe de altă parte, pacă depășiți pragul de 90% de prea multe ori, bateria realizată din litiu s-ar putea să îmbătrânească mult mai devreme, iar înlocuirea acesteia este un proces costisitor, care diferă de la un telefon la altul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital