Marius Pașcan (PMP), despre comasarea alegerilor: „E un semn al disperării. Nu îi interesează democrația, vor să se perpetueze la butoanele puterii” (VIDEO)

Marius Pașcan (PMP), despre comasarea alegerilor: E un semn al disperării. Nu îi interesează democrația, vor să se perpetueze la butoanele puterii (VIDEO)
Foto: Marius Pașcan /.Facebook

Vicepreședintele PMP Marius Pașcan a criticat dur în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, planurile PNL de comasare a alegerilor, precizând că indică disperarea coaliției de guvernare:

Marius Pașcan critici dure la adresa PNL

„E un semn al disperării, în esență, că de ce le-ar comasa? Clar, că sondajele indică picaj și la PSD, și la PNL. Și atunci în disperare de cauză au analizat cum s-ar putea salva. Și au găsut soluția să le lipească pentru că la locale oamenii merg, acolo îl votează pe primar, pe președintele Consiliului Județean, pe consilierul local, pe cel județean. Atunci este o mai bună prezență, iar prin această bună prezență speră că vor rămâne la butoane atât PSD, cât și PNL, au cei mai mulți consilieri la nivel național și vor să folosească acest atu”.

Marius Pașcan a mai precizat că nici PNL, nici PSD nu sunt interesate de democrație și că urmăresc să se mențină la putere:

„Nu îi interesează democrația, vor să se perpetueze la butoanele puterii. Ei spun că sunt o guvernare stabilă. De fapt, o guvernare a mitomaniei, că tot ceea ce spun nu se găsește în relaitate, doar minciuni, spoială și declarații bombastice.

Nu este ideea lor, dar ei au votat-o și merg cu un mandat la PSD. De ce au primit mandat să negocieze, dacă nu s-ar fi discutat la vârf?”.

Opoziția sesisează Comisia de la Veneția

Eurodeputații Vlad Botoș (USR) și Eugen Tomac (PMP) au reclamat eventuala comasare a alegerilor din România, prin scrisori adresare Verei Jourova, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar pentru Valori și Transparență, și lui Didier Reynders, comisar pentru Justiție, a anunțat USR, miercuri, într-un comunicat de presă în care descrie comasarea drept o „măsură nedemocratică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)