Olaf Scholz a evocat trecutul nazist al țării și le cere alegătorilor să nu voteze AfD: „Cuvântul «remigrare» amintește de cele mai întunecate vremuri din istoria Germaniei”

Olaf Scholz a evocat trecutul nazist al țării și le cere alegătorilor să nu voteze AfD: „Cuvântul «remigrare» amintește de cele mai întunecate vremuri din istoria Germaniei”
Cancelarul Olaf Scholz și șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, au participat la o manifestație împotriva extremismului de dreapta din Germania, duminică, 14 ianuarie 2024, la Potsdam. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / Sebastian Gollnow

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, le-a amintit germanilor de trecutul lor nazist, miercuri, într-un discurs în care a făcut apel la cetățeni să respingă Alternativa pentru Germania (AfD), al doilea cel mai popular partid în majoritatea sondajelor naționale, relatează Reuters.

În Germania au fost organizate manifestații împotriva AfD la care au participat sute de mii de persoane, în contextul articolului în care se susține că doi membri importanți ai partidului ar fi discutat planuri pentru deportarea în masă a cetățenilor cu origini străine, o procedură denumită „remigrare”.

Olaf Scholz a evocat trecutul nazist al Germaniei

Într-un discurs susținut în Bundestag după o sesiune specială de comemorare a victimelor Holocaustului, cancelarul Germaniei a spus că democrații trebuie să rămână uniți și să oprească virajul spre dreapta doctrinară.

„Cuvântul «remigrare» amintește de cele mai întunecate vremuri din istoria Germaniei”, a declarat Olaf Scholz.

„Cei care tac sunt complici”, a subliniat liderul german, care spune că și-ar dori ca alegătorii să vadă AfD așa cum este.

Cancelarul social-democrat face apel la germani să nu voteze AfD

Susținerea pentru AfD a scăzut ușor într-un sondaj publicat în această săptămână, dar partidul, care se concentrează puternic pe tema migrației, este în continuare al 2-lea în majoritatea sondajelor efectuate înainte de alegerile europarlamentare de pe 9 iunie.

Olaf Scholz spune că „Dexit”, ideea de a scoate Germania din Uniunea Europeană, despre a vorbit Alice Weidel de la AfD, ar duce la „cea mai mare distrugere a prosperității care li s-ar putea întâmpla Germaniei și Europei”.

„Dacă lumea devine și mai dificilă, de exemplu, dacă vă uitați la ceea ce este posibil la alegerile din SUA, atunci Uniunea Europeană trebuie să devină cu atât mai puternică”, a mai declarat cancelarul Germaniei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)