Cum să gestionăm stresul în situațiile tensionate pentru a nu ne afecta sănătatea / Ce boli grave poate genera

Cum să gestionăm stresul în situațiile tensionate pentru a nu ne afecta sănătatea / Ce boli grave poate genera
Sursa foto: Freepik.com

Viața modernă plină de activități și dead-line-uri la muncă și la facultate vine odată cu stresul, care poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre fizice și mentale.

Ce este stresul și care sunt bolile pe care le poate genera

Stresul a fost definit ca fiind răspunsul organismului la orice situație sau efort. Indiferent dacă este vorba despre presiunea de la muncă, probleme financiare sau tensiuni în relații, stresul declanșează reacții chimice în corp, printre care eliberarea de cortizol și adrenalină.

Cu cât corpul nostru este expus la stres, cu atât sănătatea noastră poate fi afectată mai mult. Printre bolile cauzate de stres se numără:

Dermatita: Un volum mare de stres poate declanșa sau agrava afecțiuni cutanate precum dermatita. Reacțiile inflamatorii din organism ar putea afecta piele, cauzând iritații, mâncărime și inflamații.

Psoriazisul: Cei care sunt predispuși genetic la psoriazis pot să fie afectați de simptome mai grave în perioadele stresante.

Anxietatea: Stresul poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea tulburărilor de anxietate și totodată afectând starea emoțională și capacitatea de a face față situațiilor tensionate.

Cum să gestionăm bolile cauzate de stres

Bolile cauzate de stres pot fi gestionate prin abordarea atât simptomelor fizice, cât și celor emoționale. Terapia cognitiv-comportamentală, meditația, exercițiile fizice regulate și o alimentație echilibrată pot ajuta la reducerea stresului și ameliorarea simptomelor, scrie realitatea.net.

De asemenea, impactul negativ al bolilor asociate stresului poate fi minimizat prin adoptarea unei strategii eficiente de reducere a stresului și prin acordarea atenției semnalelor corpului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:02 - SUA se confruntă cu cel mai mare atac cibernetic din istorie. Pe cine consideră americanii vinovați
11:47 - Sondaj de opinie, în ajunul alegerilor prezidențiale: Luptă strânsă între Elena Lasconi și George Simion pentru intrarea în turul doi. Cei doi sunt cotați la 19%
11:34 - Cât a costat încoronarea regelui Charles al III-lea? Publicarea cifrelor a dus la critici privind sumele mult prea mari cheltuite
11:29 - Un avion Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara a ajuns la Cluj-Napoca / Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de vânt
11:17 - Zi decisivă pentru aderarea la Spațiul Schengen: Austria dă semne că va debloca aderarea deplină a Bulgariei şi României
10:50 - Aeronavele F-16 vor executa zboruri la înălţimi mici pe întreg teritoriul țării. Anunțul Forțelor Aeriene Române
10:26 - Reacția NATO după ce Rusia a lansat în Ucraina o rachetă balistică: „Nu va schimba determinarea aliaţilor NATO de a sprijini Ucraina”
10:25 - Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan: „Nu o să se desființeze oficii poștale și nu o să fie dați oameni afară” / „Până în momentul de față nu sunt încântat de modul în care s-a reușit implementarea programului de investiții de la Poșta Română” (VIDEO)
09:56 - Prime cât trei salarii pentru angajații ANAF care aduc mai mulți bani la stat
09:48 - Autostrada A1 a fost închisă din cauza vântului puternic și a viscolului. Mai multe indicatoare rutiere au fost distruse