Neamț: Compania de apă le cere oamenilor să nu mai tragă apa la toaletă. Municipiul Roman, fără apă curentă

Neamț: Compania de apă le cere oamenilor să nu mai tragă apa la toaletă. Municipiul Roman, fără apă curentă
Foto simbol: Pixabay

Compania de apă din județul Neamț le ceară locuitorilor din Piatra Neamț și o comună limitrofă să nu mai tragă apa la toaletă.

Compania de apă din județul Neamț nu asigură apa curentă pentru sute de mii de nemțeni.

„Compania Județeană APA SERV S.A. informează că în data de 31.01.2024, între orele 11.00-16.00 se vor realiza intervenții la partea electrică din Stația de Epurare Ape Uzate – Piatra Neamț. Ca urmare, recomandăm tuturor utilizatorilor racordați la rețeaua publică de canalizare din Comuna Alexandru cel Bun și Municipiul Piatra Neamț să limiteze pe cât posibil (la maxim, în cazul descărcărilor de poluanți) evacuarea apei uzate menajere în rețelele de canalizare”, se arată în mesajul companiei.

Apa Serv a devenit cunoscută pentru serviciile sale extrem de proaste, din cauza cărora sute de mii de locuitori ai județului Neamț nu mai au, practic, apă curentă de mai mulți ani. Apa este furnizată cu întreruperi aproape zilnice, de cele mai multe ori câteva zile la rând, motiv pentru care oamenii au trebuit să se adapteze și să strângă apă în bidoane, potrivit Știrilorprotv.

Municipiul Roman, fără apă curentă

Cea mai gravă situație este în municipiul Roman, conform sursei citate. Mai exact, cei aproape 50.000 de locuitori se chinuie să se aprovizioneze cu apă de unde pot. Asta într-un oraș aflat la confluența a două mari râuri, Moldova și Siret. Apa strânsă la peturi a devenit, de altfel, obligatorie pentru orice romașcan.

Astfel, autoritățile locale au decis să transfere alimentare cu apă a orașului la compania de apă a Iașului, Apa Vital.

Compania din Neamț trebuie să predea toată infrastructura pe care o folosea către compania din Iași până pe 17 februarie.

Decizia autorităților de a căuta apă la Iași a venit după ce Apa Serv anunța încă din noiembrie 2023 că Romanul va rămâne oricum fără apă, din cauza problemelor din rețeaua de care tot ei trebuiau să aibă grijă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`