Drumul din România de care te vei îndrăgosti, cu serpentine, peisaje pitorești, cascade spectaculoase, pajiști alpine și numeroase obiective turistice

Drumul din România de care te vei îndrăgosti, cu serpentine, peisaje pitorești, cascade spectaculoase, pajiști alpine și numeroase obiective turistice
Valea Cernei / Facebook

Mulți români se gândesc de pe acum la vacanța de vară, dornici de soare, mâncare bună și relaxare, planificându-și destinațiile în funcție de buget și de locurile pe care doresc să le viziteze.

Ca o sugestie pentru cei nehotărâți, dar amatori să trăiască o aventură în care peisajele pitorești se succed neîntrerupt, în care pot întâlni cascade impunătoare, păduri dese și răcoroase și pajiști alpine, atunci Valea Cernei (DN 67) e alegerea cea mai potrivită.

În lungime de 106 km, ce pot fi parcurși în aproximativ două ore în condiții ideale de trafic, DN 67 – Valea Cernei oferă o incursiune într-o zonă mirifică a României.

Pornind din Târgu-Jiu și străbătând locuri precum Tismana, Baia de Aramă și ajungând până la Băile Herculane, itinerarul rutier promite o experiență memorabilă.

Obiective turistice, peisaje pitorești

Târgu-Jiu, punctul de plecare. Reședința de județ a Gorjului, Târgu-Jiu oferă turistului ocazia să descopere creațiile artistice ale marelui sculptor Constantin Brâncuși. Ansamblul monumental „Calea Eroilor” este compus din „Masa Tăcerii,” „Poarta Sărutului” și „Coloana Infinitului.”

Tismana. Drumul continuă spre Tismana, unde Mânăstirea Tismana, una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară, își așteaptă vizitatorii cu o atmosferă liniștită, încărcată de istorie.

Baia de Aramă. Mai departe călătoria îl poartă pe drumeț spre Baia de Aramă, unde va fi întâmpinat de peisaje fermecătoare, dar și de Biserica Sfântul Nicolae, o capodoperă arhitecturală.

Băile Herculane. Destinația finală a traseului, Băile Herculane, este celebră pentru apele sale termale și pentru atmosfera cu care atrăgea mari personalități ale secolului XIX.

Avertisment privind starea drumului

Este important de reținut că starea drumului nu este întotdeauna optimă în întregimea sa, motiv pentru care, pentru a aborda cu succes acest traseu rutier, se recomandă călătoria la bordul unui SUV de clasă mare. Aceste vehicule sunt echipate pentru a face față condițiilor dificile ale drumurilor de munte și asigură o călătorie mai sigură și mai confortabilă.

O experiență de neuitat

Explorarea Valea Cernei prin acest traseu nu este doar o călătorie banală, o înșiruie, kilometru după kilometru, ci o experiență ce îmbină frumusețea naturală cu posibilitatea de a descoperi locuri încărcate de istorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui