Donald Trump, contradicții electorale: Miliardarul afirmă că le va da americanilor locurile de muncă ocupate de imigranți, dar preferă angajații străini, printre care și români, pentru că cei din țara sa nu sunt calificați (VIDEO)

Donald Trump, contradicții electorale: Miliardarul afirmă că le va da americanilor locurile de muncă ocupate de imigranți, dar preferă angajații străini, printre care și români, pentru că cei din țara sa nu sunt calificați (VIDEO)
foto: foxnews.com

Magnatul Donald Trump îi preferă pe angajaţi străini celor din ţara sa, deoarece muncitorii calificaţi de nădejde sunt greu de găsit în regiunea Palm Beach, unde este aplasat complexul de lux al candidatului republican la preşedinţia SUA, informează B1 TV.

Potrivit unui reportaj al New York Times, conducerea complexului de lux pe care afaceristul şi candidatul republican la preşedinţie îl deţine în Florida a depus peste 500 de aplicaţii de obţinere a vizei în numele mai multor cetăţeni străini care vor să lucreze aici.

Inclusiv români se numără printre muncitorii luaţi în considerare pentru slujbe precum chelner, bucătar sau menajeră în cadrul complexului Mar-a-Lago Club, deţinut de Donald Trump. În ciuda sutelor de aplicanţi, doar 17 cetăţeni străini au fost angajaţi până acum să lucreze pentru afaceristul american.

Contradicția între platforma electorală a lui Donald Trump pentru alegerile republicane ale Statelor Unite și ceea ce face acesta în realitate reiese din faptul că miliardarul și-a construit campania prin promisiunea că va reda americanilor locurile de muncă ocupate de imigranți, dar, atunci când vine vorba despre angajaţii săi de la Mar-a-Lago Club din Palm Beach, aceștia provin din România şi alte ţări răsăritene.

De altfel, recrutarea angajaților este făcută cu ajutorul unui new-yorkez de origine română, Peter Petrina.

 

#DIRECT_ONE_tyll6x#

Trump a explicat pentru publicaţia Times că preferă să angajeze străini, şi nu cetăţeni americani, deoarece muncitori calificaţi de nădejde sunt greu de găsit în regiunea Palm Beach, unde este aplasat complexul de lux al candidatului republican la preşedinţia SUA.

Donald Trump s-a remarcat în nenumărate rânduri prin discursul dur, dar şi acuzaţiile faţă de imigranţii mexicani.

„Mă întreb dacă nu cumva guvernul mexican este cel care i-a trimis aici, în Statele Unite, pentru că eu asta cred! Respect Mexicul, ca ţară. Dar mexicanii ne iau slujbele, ne iau producţia, ne iau banii, ne iau tot, şi, mai presus de asta, ne omoară la graniţă! Trebuie să fim puternici, să ne luăm ţara înapoi, să conducem ţara aşa cum se cuvine”, a explicat Donald Trump.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`