Super-radarele care detectează folosirea telefonului. În ce țară sunt folosite și ce amenzi se aplică

Super-radarele care detectează folosirea telefonului. În ce țară sunt folosite și ce amenzi se aplică
Sursa foto simbol: Hepta - Natalia Seliverstova

Noi radare, cunoscute sub denumirea de „super-radare”, vor fi implementate în Germania pentru a descuraja utilizarea telefoanelor la volan și pentru a surprinde șoferii care încalcă această regulă.

Super-radarele pentru telefoane mobile

Această mișcare vine în contextul preocupării crescute pentru siguranța rutieră și prevenirea accidentelor cauzate de distragerile atenției la volan.

În Austria, infamul „super-radar” a provocat teamă și teroare printre șoferi, iar acum în Germania se observă o îngrijorare similară față de „radarul pentru telefoane mobile”, scrie Heute, citat de Evz. Această schimbare în tehnologia de monitorizare a drumurilor stârnește discuții aprinse și preocupări cu privire la implicațiile sale asupra comportamentului șoferilor și a respectării regulilor de circulație.

Ce amenzi se aplică

Sancțiunea pentru utilizarea telefonului mobil la volan este de 128 de euro și un punct de penalizare. Unele landuri federale din Germania intenționează să instaleze aceste noi radare pentru telefoane mobile pentru a eficientiza controlul asupra acestui tip de comportament.

Planurile de instalare se bazează pe rezultatele unui proiect-pilot realizat cu succes în Renania-Palatinat în 2022, iar primele dispozitive vor fi integrate în funcționarea regulată în această regiune în cursul anului 2024.

Uniunea Europeană va aplica, din 7 iulie 2024, noi orientări privind utilizarea sistemelor inteligente de asistență la mașini noi. Noile componente obligatorii includ asistența inteligentă de viteză, înregistrarea datelor într-o cutie neagră și asistența la frânarea de urgență. Aceste modificări vin ca răspuns la nevoia de a îmbunătăți siguranța rutieră și de a reduce riscul de accidente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”