Dosarul Ferma Dacilor. Cornel Dinicu a fost scos din arest și dus la complex pentru cercetări la locul incendiului în care au murit 8 oameni (FOTO)

Cornel Dinicu participa la reconstituirea la fata locului in complexul Ferma Dacilor, in Tohani Prahoa, 30 ianuarie 2024. Inquam Photos / George Calin

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a fost scos din arestul preventiv, marți, și a fost dus în complexul său turistic pentru efectuarea de cercetări la fața locului, arată imaginile surprinse de Inquam Photos.

Cercetări la fața locului, în dosarul Ferma Dacilor

Sursele judiciare ale Agerpres spun că anchetatorii continuă investigațiile la locul incendiului în care au murit opt persoane.

Judecătoria Ploiești a decis, luni, prelungirea măsurilor preventive pentru administratorii complexului turistic din Tohani, județul Prahova. Astfel, Cornel Dinicu va rămâne în arest preventiv, în timp ce Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie vor rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile.

Clădirea, construită fără avize și autorizație

Anchetatorii spun despre construcția corpului principal de clădire că a fost făcută în regie proprie, fără avize și autorizație de construire, și că demersurile și măsurile pentru „intrarea în legalitate” au fost efectuate cu încălcarea prevederilor legale.

„De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric’”, mai declara Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”