Ministrul Economiei, Radu Oprea: „Măsura plafonării a fost o armă eficientă împotriva creșterii speculative a prețurilor” (VIDEO)

Ministrul Economiei, Radu Oprea: Măsura plafonării a fost o armă eficientă împotriva creșterii speculative a prețurilor (VIDEO)
Foto: Facebook @ Ștefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că măsura plafonării adaosului comerciant a fost o armă eficientă împotriva creșterii speculative a prețurilor:

Radu Oprea, despre plafonarea prețurilor

„Eu mă uit pe cifre și acestea ne arată că la produsele de bază, la unele dintre ele creșterea este undeva an pe an de 5%, dar dacă ne uităm la jumătatea anului, în iunie, vedem că era o creștere de 18%, ceea ce înseamnă că măsura plafonării a fost o armă eficientă împotriva creșterii speculative a prețurilor și de aceasta am și luat decizia de a continua această plafonare”.

Acesta a mai precizat că statul trebuie să intervină cu măsuri de sprijinire a cetățenilor și a economiei în perioade de criză, iar plafonarea prețurilor arată acest lucru:

„Vă aduc aminte despre o altă plafonare despre care nu mai vorbim în România dar dacă ne întrebăm rudele care sunt plecate în alte state membre, o să ne spună cam cât îi costă gazul și energia electrică și în Spania, și în Germania, și în Belgia, și în Italia, cam cât vine factura. Uităm că dacă nu am fi plafonat gazele în loc de 300 de lei am fi avut peste 1.000 de lei, de trei ori mai mult costul la gaze. Sunt măsuri pe care le-am luat pentru protejarea cetățenilor și a întreprinderilor mici și mijlocii din România care au efect, măsuri care au fost promovate de noi, de PSD, la acel moment unice în Europa, apoi Europa a venit și ne-a dat dreptate. Pe o perioadă de criză, statul trebuie să intervină cu măsuri de sprijinire a cetățenilor și a economiei, a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, sigur pe o perioadă limitată de timp. Ne dorim ca această perioadă să fie tot mai scurtă. Atâta timp cât mijloacele sunt eficiente le continuăm”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei