Cum au murit cei trei soldați americani în atacul cu dronă asupra bazei din Iordania: Armata SUA a confundat drona inamică cu cea americană care se întorcea la bază

Cum au murit cei trei soldați americani în atacul cu dronă asupra bazei din Iordania: Armata SUA a confundat drona inamică cu cea americană care se întorcea la bază
Sursa Foto: Hepta/ Zuma Press / Ssgt. Omari Bernard/Us Air

O dronă inamică care a ucis trei soldați americani și a rănit alți zeci în Iordania ar fi fost confundată cu o dronă americană care se întorcea la bază, au declarat luni doi oficiali americani.

Cum ar fi avut loc atacul cu drone la baza americană din Iordania

În timp ce drona inamică zbura la o altitudine joasă, o dronă americană se întorcea la mica instalație din deșert cunoscută sub numele de Turnul 22 și există posibilitatea să fi fost lăsată să treacă din greșeală, potrivit unui raport preliminar citat de oficiali, care nu erau autorizați să facă comentarii și a insistat asupra anonimatului, potrivit wsj.com.

Drept urmare, nu a existat niciun efort pentru a doborî drona inamică care a lovit avanpostul duminică dimineața devreme. Una dintre bazele în care dorm trupele a suportat efectele loviturii, în timp ce clădirile din jur au suferit daune limitate din cauza exploziei și a resturilor.

Cei trei soldați care au fost uciși în lovitura cu drone au fost sgt. William Jerome Rivers, 46 de ani, din Carrollton, Georgia.; SPC. Kennedy Ladon Sanders, 24 de ani, din Waycross, Georgia.; și SPC. Breonna Alexsondria Moffett, 23 de ani, din Savannah, Georgia, potrivit Departamentului Apărării.

Oficialii au spus că dintre cei 34 de militari răniți, majoritatea aveau tăieturi, vânătăi, leziuni cerebrale traumatice și răni similare. Opt au fost evacuați medical, iar cel mai grav rănit membru al serviciului este în stare critică, dar stabilă.

Concluzia preliminară a fost raportată pentru prima dată de The Wall Street Journal.

Explicația pentru modul în care drona inamică a susținut apărarea antiaeriană a SUA la instalație a venit în momentul în care Casa Albă a declarat luni că nu caută război cu Iranul, chiar dacă președintele Joe Biden promite acțiuni de răzbunare. Administrația democrată crede că Teheranul a stat în spatele loviturii.

Biden exclude un potențial conflict cu Iranul

Biden s-a întâlnit cu membrii echipei sale naționale de securitate în Sala de Situație a Casei Albe pentru a discuta cele mai recente evoluții.

Atacul dezordonat, pe care administrația Biden îl pune pe seama proxy-urilor din Iran, adaugă un alt nivel de complexitate unei situații deja tensionate din Orientul Mijlociu, deoarece administrația Biden încearcă să împiedice războiul Israel-Hamas să se extindă într-un conflict regional mai larg.

„Eu și președintele nu vom tolera atacurile asupra forțelor americane și vom lua toate acțiunile necesare pentru a apăra SUA și trupele noastre”, a declarat luni secretarul Apărării Lloyd Austin, în timp ce s-a întâlnit la Pentagon cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Biden se confruntă cu un act de echilibru dificil, în timp ce încearcă să atace Teheranul într-un mod puternic, fără a permite conflictului din Gaza să metastazeze în continuare. Atacul cu drone a fost unul dintre zecile asupra trupelor americane din Orientul Mijlociu de când Hamas a lansat atacuri asupra Israelului pe 7 octombrie, declanșând războiul din Gaza. Dar este primul în care membrii serviciului american au fost uciși.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, a reiterat la o zi după ce Biden a promis că va „traga socoteală tuturor celor responsabili la un moment dat și într-o manieră (de) alegerea noastră” că administrația americană nu caută să intre într-un alt conflict în Orientul Mijlociu. .

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)